Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
No ale chyba po to jest potencjometr obok włącznika świateł - żeby przyciemnić?tmhc pisze:czy mógł by ktoś podesłać linka jakie powinny być diody? chodzi mi o to iż kolega lokmen umieścił takie zdjęcie ze trochę się boję umieszczać takie diody bo jadąc w nocy takie światło z licznika będzie mnie wręcz oślepiało...
Własnie przymierzam sie do montażu tarcz indiglo i musze rozebrać cały licznik. Sugeruję się Twoim opisem, mam tylko wątpliwość co do sposobu demontażu wskazówek... Wskazówki schodzą łatwo gdy się podważy? Nie ma problemu z ich ponownym załozeniem? Czytałem gdzieś, ze trzeba je później odpowiednio wyregulowac czy coś, by dzialały jak trzeba...greg pisze:więc widelcem podważasz wskazówki potem zdejmujesz cały cyferblat, potem podważasz zapinki od wyświetlaczy licznika i zegarka i pod spodem są diody
Nie trzeba podważać tylko obracać w prawą stronę kilka obrotów i same praktycznie wyjdą. Po ich ponownym założeniu musisz wyczuć moment gdy wskazówka wraca z powrotem czuć opór wtedy przesuwasz ją w pozycje początkową (zero) i podnosisz do góry i delikatnie wracasz w dół, powinna zatrzymać się już na "zero", skumasz o co chodzi.AdiTDI pisze:Wskazówki schodzą łatwo gdy się podważy? Nie ma problemu z ich ponownym załozeniem? Czytałem gdzieś, ze trzeba je później odpowiednio wyregulowac czy coś, by dzialały jak trzeba...
Użytkownicy przeglądający to forum: Bing [Bot] i 46 gości