Problem ze wstecznym biegiem i czase jedynką
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Problem ze wstecznym biegiem i czase jedynką
Witam.Mam problem w swoim mk II gti 16v.Przy wrzuceniu wstecznego biegu załącza mi się pierwszy bieg a po kilku próbach i bujnięciach samochodem czasem wchodzi.Muszę bardzo głęboko i mocno przesówać lewarek.Miałem niedawno wyjmowany silnik więc może coś z tym związane.Troche to jest wkurzające zwłaszcza ostatnio jak zawracałem i niemogłem zapodać wstecznego a przed maską miałem słupek.Pomocy !!!!
VW its my passion!
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Re: Problem ze wstecznym biegiem i czase jedynką
regulacja ciegienek lewarka powinna pomóc!GTI.WGM pisze:Witam.Mam problem w swoim mk II gti 16v.Przy wrzuceniu wstecznego biegu załącza mi się pierwszy bieg a po kilku próbach i bujnięciach samochodem czasem wchodzi.Muszę bardzo głęboko i mocno przesówać lewarek.Miałem niedawno wyjmowany silnik więc może coś z tym związane.Troche to jest wkurzające zwłaszcza ostatnio jak zawracałem i niemogłem zapodać wstecznego a przed maską miałem słupek.Pomocy !!!!
Już doszedłem sam co było.Na maglownicy jest blacha, przez którą przechodzi drążęk zmiany biegów.Do tej blachy jest przykręcona tulejka ,przez którą również przechodzi drążek.Między blachą a tulejką powinna być jakaś guma lub coś w tym stylu, która zmniejsza średnicę otworu a tego nie miałem i przez to drążek odchylał się w przeciwnym kierunku i wsteczny nie wchodził do końca, ale już się z tym uporałem.Dzięki za pomoc.
VW its my passion!