kolizyjny czy nie ????

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
czyś
Forum Master
Forum Master

Post autor: czyś » wt gru 06, 2005 17:09

Konsekwentny do bólu........ Niezmordowany........... Niezwyciężony...............

Ave Cezar! Morituri veni te salutant! :okej: (czy jakoś tak).

MH po przeszczepie bloku - alive&kicking!

barnej19

Post autor: barnej19 » wt gru 06, 2005 17:15

czym więcej koni mniejsza pojemność silnika to wiadomo że są bardziej zawodne
powracając do twojego silniczka jak będziesz normalnie jezdił i będziesz dbał o silnik to wadomo że ci pochodzi dłużej. pozdro

Awatar użytkownika
Kiler
Forum Master
Forum Master

Post autor: Kiler » wt gru 06, 2005 17:30

golfir pisze:ostrzezenia to se mozesz dawac swoim kolegom
... :panna: :panna: :panna: :chytry: ... "se" może "se" dawać każdemu kto "se" zasłuży :hmm: :smoke: ...

Pozdr :pub: .

:bylo: :bajer:

golfir
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia

Post autor: golfir » wt gru 06, 2005 17:40

a ty ile masz lat 15? BO TE TWOJE OBRAZKI MOWIA JUZ SAME ZA SIEBIE.i takie docinki zachowaj dla siebie bo bede nie grzeczny i dam ci ostrzezenie haha.smieszne rzeczy tu sie dzieja

Awatar użytkownika
czyś
Forum Master
Forum Master

Post autor: czyś » wt gru 06, 2005 18:00

Czy może jest jeszcze coś do dodania, ale W TEMACIE?

Awatar użytkownika
Kiler
Forum Master
Forum Master

Post autor: Kiler » wt gru 06, 2005 18:11

golfir pisze:a ty ile masz lat 15? BO TE TWOJE OBRAZKI MOWIA JUZ SAME ZA SIEBIE.i takie docinki zachowaj dla siebie bo bede nie grzeczny i dam ci ostrzezenie haha.smieszne rzeczy tu sie dzieja
...a ty ile masz lat :chytry: ...? 5 :bajer: …? Bo Twoja pisownia i poziom wypowiedzi mową same za siebie :goof: . A takie hasła też zachowaj dla siebie :hmm: , bo Ci co tępią tu chamstwo szybko się tym zajmą :smoke: . Nic się tu śmiesznego nie dzieje :chytry: ..., czasem tylko jakiś prostak :satan: próbuje kozaczyć ale na tym koniec :rotfl: ... Okaż troszkę szacunku Swoim rozmówcom, to łatwiej Ci będzie w życiu.

Pozdr :pub: .

:bylo: :bajer:

Awatar użytkownika
TAZ
V.I.P.
V.I.P.
Kontakt:

Post autor: TAZ » wt gru 06, 2005 18:20

Zazwyczj tacy cfaniacy ustępują, ale ten jest wyjątkowy. On jeszcze nigdy nie robił rozrządu w silniku 1,5, 1,6, 1,8 czy 2,0 na 8V. Jakby robił rozrząd w którym kolwiek z tych silników to wiedziałby, że obracając wał nawet nie dotknie on zaworów. Po przeczytaniu bredni, które wypisuje poszłem do garażu i zdjąłem rozrząd z mojego 1,8, który obecnie znajduje się w stanie spoczynku. Obracałem wałem i wałkiem rozrządu jak sam chciałem i nic. Albo mam silnik innej generacji albo mam krótsze zawory. Może kolega cwaniak powie mi dlaczego ani razu nie spotkał się żaden zawór z tłokiem ???? Czekam na odp. A tak przy okazji, mógłbyś przeprosć za swoje zachowanie.

Awatar użytkownika
czyś
Forum Master
Forum Master

Post autor: czyś » wt gru 06, 2005 18:48

vario pisze:czy na 100% jest tak jak napisal "czyś" ze 1.3 MH sa kolizyjne?? slyszalem kiedys gdzies ze te silniki sa bezkolizyjne....moze ktos jeszcze potwierdzic jak rzeczywiscie jest??
Na pewno jest. Mam odgniecione ślady zaworów na tłokach, były wymieniane lub obrabiane. Przy pokręcaniu wałkiem rozrządu bez paska tłoki ustawione w GMP stykają się z zaworami. W 1.3 tłoki idą b. wysoko do samej góry cylindra, głowica jest prawie płaska, jak w dieslu, tylko w tłoku jest wgłębienie. Zawory gną się na bok.
Ostatnio zmieniony wt gru 06, 2005 19:08 przez czyś, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
guti
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy
Kontakt:

Post autor: guti » wt gru 06, 2005 18:53

ide "se" patrze "se" a tam glista lezy "se", mysle "se" wezme "se" a ta glista BEEEEEE jaki z tego wniosek?? glista nie byla tym za kogo sie podawała. A kolega ten co sie tak kłoci i od jajogłowych zacnych kolegow wyzywa tez jest mechanikiem, a jezeli powie beeee???
a tak na powaznie jak sie nie podoba na forum to nikt Cie tu ne trzyma... jest tyle innych forow,maly majsterkowicz , klub radia Maryja, zrób sie sam.I moj idol z savoir-vivre na Ty.

Zycie jest za krótkie , zeby jezdzic DIESLEM!!
Obrazek

Awatar użytkownika
TAZ
V.I.P.
V.I.P.
Kontakt:

Post autor: TAZ » wt gru 06, 2005 19:02

Silniki 1,1 i 1,3 są kolizyjne tak samo jak wszystkie 16V.

Awatar użytkownika
flog
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: flog » wt gru 06, 2005 19:13

golfir pisze:BO TE TWOJE OBRAZKI MOWIA JUZ SAME ZA SIEBIE.

Ty tez nam przedstawiles swój obraz (wizerunek) wiedz zejdz z innych. Wydaje mi sie ze maja wszyscy zajebiste zdanie na twój temat. Mozesz byc z siebie dumny =D>

-------> http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=89&t=470113&start=28 <-------

golfir
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia

Post autor: golfir » wt gru 06, 2005 19:40

widze ze sama zacna klientela na tym, forum pozazdroscic samokrytyki i wygorowanego mniemania o sobie. i te obrazki naprawde profesjonalny poziom!GRATULACJE!Goscie z miasta a sloma z butow wystaje le na szczescie sa tu tez normalni ludzie z ktorymi mozna normalnie kulturalnie porozmawiac bez docinek i chamstwa jak na tym poscie.bo nie chodzi o to jaki kto jest madry jajoglowiec tylko o wymiane zdan i szacunek ale jak widac wszyscy tu sa madrzejsci.poprostu BAJA.Oby tak dalej ,skaczmy sobie dalej do gardel! o to tu przeciez chodzi!?

Awatar użytkownika
TAZ
V.I.P.
V.I.P.
Kontakt:

Post autor: TAZ » wt gru 06, 2005 19:57

Jako, że nie mam zamiaru Cię obrażać ani się z ciebie naśmiewać mam pytanko. Dlaczego sądzisz, że silnik 1,6 czy 1,8 8V jest kolizyjny ??

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”