kolizyjny czy nie ????
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
...a ty ile masz lat ...? 5 …? Bo Twoja pisownia i poziom wypowiedzi mową same za siebie . A takie hasła też zachowaj dla siebie , bo Ci co tępią tu chamstwo szybko się tym zajmą . Nic się tu śmiesznego nie dzieje ..., czasem tylko jakiś prostak próbuje kozaczyć ale na tym koniec ... Okaż troszkę szacunku Swoim rozmówcom, to łatwiej Ci będzie w życiu.golfir pisze:a ty ile masz lat 15? BO TE TWOJE OBRAZKI MOWIA JUZ SAME ZA SIEBIE.i takie docinki zachowaj dla siebie bo bede nie grzeczny i dam ci ostrzezenie haha.smieszne rzeczy tu sie dzieja
Pozdr .
:bylo: :bajer:
Zazwyczj tacy cfaniacy ustępują, ale ten jest wyjątkowy. On jeszcze nigdy nie robił rozrządu w silniku 1,5, 1,6, 1,8 czy 2,0 na 8V. Jakby robił rozrząd w którym kolwiek z tych silników to wiedziałby, że obracając wał nawet nie dotknie on zaworów. Po przeczytaniu bredni, które wypisuje poszłem do garażu i zdjąłem rozrząd z mojego 1,8, który obecnie znajduje się w stanie spoczynku. Obracałem wałem i wałkiem rozrządu jak sam chciałem i nic. Albo mam silnik innej generacji albo mam krótsze zawory. Może kolega cwaniak powie mi dlaczego ani razu nie spotkał się żaden zawór z tłokiem ???? Czekam na odp. A tak przy okazji, mógłbyś przeprosć za swoje zachowanie.
Na pewno jest. Mam odgniecione ślady zaworów na tłokach, były wymieniane lub obrabiane. Przy pokręcaniu wałkiem rozrządu bez paska tłoki ustawione w GMP stykają się z zaworami. W 1.3 tłoki idą b. wysoko do samej góry cylindra, głowica jest prawie płaska, jak w dieslu, tylko w tłoku jest wgłębienie. Zawory gną się na bok.vario pisze:czy na 100% jest tak jak napisal "czyś" ze 1.3 MH sa kolizyjne?? slyszalem kiedys gdzies ze te silniki sa bezkolizyjne....moze ktos jeszcze potwierdzic jak rzeczywiscie jest??
Ostatnio zmieniony wt gru 06, 2005 19:08 przez czyś, łącznie zmieniany 1 raz.
MH po przeszczepie bloku - alive&kicking!
- guti
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
ide "se" patrze "se" a tam glista lezy "se", mysle "se" wezme "se" a ta glista BEEEEEE jaki z tego wniosek?? glista nie byla tym za kogo sie podawała. A kolega ten co sie tak kłoci i od jajogłowych zacnych kolegow wyzywa tez jest mechanikiem, a jezeli powie beeee???
a tak na powaznie jak sie nie podoba na forum to nikt Cie tu ne trzyma... jest tyle innych forow,maly majsterkowicz , klub radia Maryja, zrób sie sam.I moj idol z savoir-vivre na Ty.
a tak na powaznie jak sie nie podoba na forum to nikt Cie tu ne trzyma... jest tyle innych forow,maly majsterkowicz , klub radia Maryja, zrób sie sam.I moj idol z savoir-vivre na Ty.
Zycie jest za krótkie , zeby jezdzic DIESLEM!!
widze ze sama zacna klientela na tym, forum pozazdroscic samokrytyki i wygorowanego mniemania o sobie. i te obrazki naprawde profesjonalny poziom!GRATULACJE!Goscie z miasta a sloma z butow wystaje le na szczescie sa tu tez normalni ludzie z ktorymi mozna normalnie kulturalnie porozmawiac bez docinek i chamstwa jak na tym poscie.bo nie chodzi o to jaki kto jest madry jajoglowiec tylko o wymiane zdan i szacunek ale jak widac wszyscy tu sa madrzejsci.poprostu BAJA.Oby tak dalej ,skaczmy sobie dalej do gardel! o to tu przeciez chodzi!?