rozrusznik nie lapie golf 3
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
rozrusznik nie lapie golf 3
witam mam problem w golfie 3 przy probie odpalenia rozrusznik nie lapie ale slychac jakby sie cos krecilo poprostu nie lapie kola zamachowego i moje pytanie czy to wyrobione tryby na kole zamachowym czy w rozruszniku i czy sa jakies zestawy naprawcze i ile mniej wiecej kosztuja pozdrawiam
Tak jak piszą poprzednicy - bendix. Możesz próbować lekko obstukać młotkiem rozrusznik i wtedy może auto odpalić. Przypuszczam, że jak auto zagrzane to odpala normalnie a problem jest jak trochę postoi na mrozie.
Zagazowany KR już sprzedany :( , teraz jeżdzi się ABFem :) Abf czyli Abfahrt
Nad ranem:
-żona :gdzie byłeś mordo?!!
-on : na Fylypynach.
Nad ranem:
-żona :gdzie byłeś mordo?!!
-on : na Fylypynach.
dzieki wszystkim
znalazlem na allegro rozrusznik caly taniej niz bendix sam wiec go kupilem i czekam na przesylke ale dzieki za pomoc
ok kupiles, ale nie wiesz w jakim stanie jest ten bendix, w jakim stanie jest wlacznik, szczotki i tulejki.jeycoob pisze:znalazlem na allegro rozrusznik caly taniej niz bendix sam wiec go kupilem
dlatego lepiej wymienic dana czesc na nowa w zakladzie ktory tym sie zajmuje, przy okazji sprawdza stan szczotek i tulejek ;] a tak nie wiesz ile on pochodzi.
- kwadrat
- Forum Master
- Auto: 2x Golf
- Silnik: 2x +
Na 95% wydaje mi sie ze to bedzie Bendix. Ja pare miesięcy temu tez to samo miałem. Kupiłem sam Bendix oryginalny Bosha (nie wiem ile dokładnie chyba cos mniej niz 100zł) bo uznałem ze w podróbki nie ma co sie bawic, przynajmniej wiem ze na pewno mi wytrzyma az do konca uzytkowania prze ze mnie Golfa. Mechanik który mi to rozbierał mówił ze nic tam nie było ruszane od nowosci, takze ory rozrusznik wytrzymał 19lat :green_fuck:
Mein grün GT(i) produziert in Wolfsburg
Golf II GTi 2.0 jest, Polo 9n 1.4 TDI było, Golf Plus II 2.0 TDI+ jest
Golf II GTi 2.0 jest, Polo 9n 1.4 TDI było, Golf Plus II 2.0 TDI+ jest
Re: rozrusznik nie lapie golf 3
U mnie na poczatku łapał zakrecił raz i sie wycofał bendix i krecił sie nadal sam rozrusznik problem bym w środku rozrusznika wysypała sie bierznia przekładni planetarnej koszt 25 zł z boscha