problem z ABF przerywanie na obrotach ok 2,4 do 3tys !!!!!!
Moderatorzy: bugalon, kkkacper, toffic, VIP
problem z ABF przerywanie na obrotach ok 2,4 do 3tys !!!!!!
Siemanko ludziska pomozcie bo juz z kumplem wiare tracimy:D nie mozemy dojsc co siedzieje z ABF.Przy rozbedzaniu sie na kazdym biegu na obrotach 2400 do 3000 zaczyna przerywac,szarpac a pozniej juz jest git.Sprawdzilismy swiece,przewody,przewody,auto pod kompa bylo podlaczane i nic nie wykazalo,czujnik bodajze polozenia wału czy jakos tak.Silnik zagazowany sekwencja i na gezie i na benzynie to samo.RZucajcie pomyslami co moze byc nie tak albo jesli temat byl poruszany to dajcie linka łaskawie.pozdrawiam i z gory wszystkim dziekuje za pomoc.
- evolution
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
dobre... przeplywomierz... widziales abf na oczy????woj-tek pisze:przepływomierz . najlepiej pozycz na kilka minut i sprawdz.
[ Dodano: Sob Sty 17, 2009 13:00 ]
podpiecie do kompa to nie wszystko generalnie trzeba najpierw polaczyc sie z ecu silnika, nastepnie z daleka unikac funkcji odczyt pamieci bledow, za to wejsc w parametry zmierzone i tam szukac parametrow poza norma, po znalezieniu takowego parametru usunac usterke i dopiero zagladnac do pamieci bledow i wszysktie usunac... ps dobra diagnostyka to koszt rzedu 200 plngadom67 pisze:auto pod kompa bylo podlaczane i nic nie wykazalo,
[ Dodano: Sob Sty 17, 2009 13:02 ]
pokazuje zwykle wszystko ok poza tym ze na zgasznym silniku blad jest zawzszebugalon pisze:Albo sonda, albo wałki rozrządu źle ustawione. Zerknijcie jeszcze vagiem co dokladnie pojkazuje czujnik polozenia walu korbowego przy obrotach w ktorych zaczyna sie szarpanie.
Urodzinowa Promocja!!!
EVOLUTION MOTOR SPORT
Jakimów Jacek Wrocław tel. 608738768 Tuning Mechaniczny itd.
EVOLUTION MOTOR SPORT
no akurat o tym nie wiedzialem.W okolicy nikogo chyba kto by sie na tym znal nie mam.Na razie sprawdzamy to co mozna przelozyc z mojego ABFa do kolegi a jak nic nie da to wtedy sie kogos poszuka zeby jeszcze raz ale profesionalnie sprawdzil na kompie.Moze znacie kogos w okolicy Olsztyna???evolution pisze:podpiecie do kompa to nie wszystko generalnie trzeba najpierw polaczyc sie z ecu silnika, nastepnie z daleka unikac funkcji odczyt pamieci bledow, za to wejsc w parametry zmierzone i tam szukac parametrow poza norma, po znalezieniu takowego parametru usunac usterke i dopiero zagladnac do pamieci bledow i wszysktie usunac... ps dobra diagnostyka to koszt rzedu 200 pln
- evolution
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
a masz logi z vaga porobione??? podpowiem cos takich temató jak twoj jest duzo na forum w jednym byla mocna dyskusja z moim udzialem... poczytaj
Urodzinowa Promocja!!!
EVOLUTION MOTOR SPORT
EVOLUTION MOTOR SPORT
Gdzie znaleźć lub gdzie kupić prawidłowe parametry ABFów ?? Potrzebuję zdiagnozować dwa ABFy, które robiłem. Mój na pewno ma coś nie tak, a ten drugi to tak zapobiegawczo.evolution pisze:wejsc w parametry zmierzone i tam szukac parametrow poza norma, po znalezieniu takowego parametru usunac usterke i dopiero zagladnac do pamieci bledow i wszysktie usunac...
- evolution
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
bedac nieskromnym dobry diagnosta bez zadnych ksiazek i dodatkowych danych po zobaczeniu tego co mierzy komputer sam wychwyci cos co sie nie zgadza, czyli mowiac wprost nigdy takich danych nie mialem...
Urodzinowa Promocja!!!
EVOLUTION MOTOR SPORT
EVOLUTION MOTOR SPORT
-
- Użytkownik
- Kontakt:
ja podobnie miałem,aż mi komp w ogóle padł. Auto miało loty,raz potrafiło jeździć normalnie wkręcać się na obroty równo a drugim razem szarpało tak że nie dało się jechać powyżej jakiś obrotów do momentu aż się zatrzymał i kaput! Dwa Dni w warsztacie i bajki...jeżdżę po naprawie już pół roku i lux jest;)sportowy pisze:miałem walnięty sterownik od map paliwa proponuje to sprawdzić żaden komputer mi tego nie wykrył
Ostatnio zmieniony wt lut 10, 2009 20:46 przez jawor87, łącznie zmieniany 1 raz.
Ibi 0-100km/h ABF
http://youtu.be/32MQnlPlRL0
http://youtu.be/32MQnlPlRL0