MK2 SILNIK
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
MK2 SILNIK
Siemanko!Myśle że związane jest to z dawka paliwa!Gdy silnik przeskakuje i pali na 2 tłoki to wiąże się to z nierównym podawaniem paliwa!Auto wogóle nie idzie do przodu!Prosze o rade?!
cichyfunky
Witam. Może być to przyczyną dawkowania paliwa. Jednak jest to trudne do szybkiego sprawdzenia. Najważniejsze aby zacząć szukać przyczyny w osprzęcie silnika. Chodzi mi o drożnośc przewodów-filtr paliwa czy nie ma w nim wody i nie jest niedrożny-jakość paliwa itp. Dopiero po wyeliminowaniu podstawowych przyczyn można się bardziej zagłębić w pompę i ewentualnie wtryskiwacze. Sprawdz też czy układ się nie zapowietrza. Jak ja miałem podobny przypadek poprzednim autkiem to wymieniłem filtr paliwa i jak ręką odjoł. Dodam że ten przypadek miałem także zimą (zawartośc wody w oleju napędowym). Oczywiście mogę się mylić. Pozdrawiam.
-
- Nowicjusz
Jest to 1.6 GTD 80Km!Ogólnie wczoraj odpalił na cyka ujechałem 10 km wszystko grało a potem zaczął wiukać, przerywac chodził na 2 tłoki!Prowizorycznie posprawdzałem wężyki chwile chodził dobrze przez jakieś 5 km ale już na wyższych obrotach dławił się!A na końcu *#cenzura#* mnie w kosmos!Pękł sobie wąż od chłodnicy to starszy mnie ściągnął!
cichyfunky
Święta racja panowie. jak rozsadziło wąż to już powaga. Możliwa uszczelka głowicy jak wyżej napisano. Teraz to tylko rozbiurka cię ratuje i sprawdzenie dokładnie. A nie odpalaj już tego silnika bo jak woda pujdzie na tłoki to rozwali (pognie lub uszkodzi korbowody). A do ilu stopni miałeś płyn chłodniczy? Może zamarzł w układzie i wtedy rozwaliło? Teraz kilka dni nieźle złapało w nocy.
-
- Nowicjusz