kontrolka temperatury i wskaznik
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
kontrolka temperatury i wskaznik
mam golfa ll 1.6 RF
Kontrolka temperatury nie miga mi podczas włanczania zapłonu natomiast wskażnik temperatury wskazuje dopiero po jakimś czasie i nie ustawia szie na środku tylko stoi w białym polu. Moje pytania do was gdzie czukać przyczyny czy da sie cos z tym zrobic? pomóżcie!!!
Kontrolka temperatury nie miga mi podczas włanczania zapłonu natomiast wskażnik temperatury wskazuje dopiero po jakimś czasie i nie ustawia szie na środku tylko stoi w białym polu. Moje pytania do was gdzie czukać przyczyny czy da sie cos z tym zrobic? pomóżcie!!!
termostat wczoraj wymieniłem na nowy i ze wskazaniami jest tak samo wskażnik dalej sie nie podnosi tak jak powinien tylko z opóżnieniem. Silnik napewno łapie temperature tego jestem pewien wczoraj to sprawdzałem włonczyłem silnik i czekałem aż zacznie pracowac wentylator kiedy sie włączył wskazówka nadal sie nie podniosła. Wydaje mi sie ze to chyba wina licznika bo ktos go chyba krecił licznik.
mako-22 pisze:termostat wczoraj wymieniłem na nowy i ze wskazaniami jest tak samo wskażnik dalej sie nie podnosi tak jak powinien tylko z opóżnieniem. Silnik napewno łapie temperature tego jestem pewien wczoraj to sprawdzałem włonczyłem silnik i czekałem aż zacznie pracowac wentylator kiedy sie włączył wskazówka nadal sie nie podniosła. Wydaje mi sie ze to chyba wina licznika bo ktos go chyba krecił licznik.
wez sobie probowke połacz krokodylek do pewnej masy i dotknij kontrolka do przewodow od czyjnika jezeli wzniesie sie strzałka na tablicy do konca masz uszkodzony czyjni jezeli nie zegar a raczej stabilizator tablicy
[ Dodano: Sob Gru 10, 2005 13:43 ]
nie czyjni tyko czujnik sorki