lukasfenix pisze:Tego rozgałęzienia po prostu nie ma. Na siłę kolego zaczynasz przeczyć faktom. Tylko czemu...
- no nie wiem, ja je tu wyraźnie widzę:
Na Twoim zdjeciu nie widać tego rozgałęzienia i wcalę temu nie przeczę:
Lipek81 pisze:na zdjęciu które Ty pokazaleś, rozgałęzienia nie widać
. Myślę że temat rozgałęzień moża uzanć za zamknięty.
lukasfenix pisze:I znów kolego nie zwracasz uwagi na moje posty...
- dodałeś tabelkę, kiedy pisałem wczęsniejszą odpiwedź.
lukasfenix pisze:O przeznaczeniu reflektora decyduje jego oznaczenie literowe
- tu zaczynasz mówić w końcu z sensem. Bo na prawdę dziwiły mnie wypowiedzi co niekórych, że na zdjeciu w ksążce można pozanać rodzaj reflektora.
lukasfenix pisze:przeciwmgielne (szkło żebrowane, osłonka na żarówkę).
lukasfenix pisze:halogen ma karbowane. Zresztą znów odsyłam do zdjęć.
- widzisz tak sie składa, że moje światło dorgowe też jst karbowane ale nie ma oslonki na żarówkę. Ale już np. eflektor od światęł krótkich/długich ma osłonkę... Wiec to co już wcześniej pisałem - nie można patrzeć na karby i osłonki przy określaniu rodzaju reflektora.
To co napisałeś na temat tego, że nie ma rodzaju HB - dlatego też z kolega bodzio_J postanowiliśmy zrobić coś takiego:
Lipek81 pisze:chcemy porównać oznaczenia jakie są na śwatłach przeciwmgielnych montowanych pod zderzak (czyli na 100% p/m) z tymi które podane były wcześniej.
- niestety, ja nie mam dostępu do reflektora mocowanego w zderzak - może Ty masz?
Wcześniej prosiłem o zdjęcia Twoich halogenów, ale takie, żeby było widać napisy:
Lipek81 pisze:Może po prostu zrób zdjecia swoim reflektorom, ale tak, żeby dało się przeczytać napisy na nich.
- Ty mi odpowadasz, że:
lukasfenix pisze:Przecież zdjęcia reflektora już są. Chyba kolego nieuważnie śledzisz temat...
- są oczywiście, tylko nie widac napisów na szkle.
Więc jak mógłbyś, to załatw te zdjęcia
Jeszcze kwestia tego czy reflektory są oryginalne (czy mają znaczek VW). Druga sprawa to w internetowym katalogu Hella brak jest informacji na temat przeciwmgielnych w grill.
Tak wiec porób zdjęcia reflektorów, tak, żeby były napisy i jeżeli masz możliwość sprawdź, czy w halogenach montowanych w zderzaku (lub pod zderzakiem) jest oznaczenie B czy HB.
Jeżeli okaże się że jest tylko B, to faktycznie, masz rację. Ozostanie tylko kwestia tego czy reflektory takie są oryginalne (na Twoich nie ma znaczka VW).