Podwyższenie Golfa III GTI
Moderatorzy: Moderatorzy, VIP
no to lipa mechanik - w golfie odboje graja duza role bo zaczynaja pracowac juz przy niewielkim obciazeniu tylu ... jak bedziesz zmienac to piankowe są lepsze ... przy wymianie jak będziesz miał wyjęte sprężyny to możesz sprawdzić ich długość bo przypuszczam że się uklepały z tego co pamiętam to seryjne w mk3 powinny mieć ok 340 mm przy średnicy ok 110 mm i grubości drutu ok 10 mm - i jak sobie kupisz "świeży" zwykły zamiennik przyzwoitej firmy to będzie OK
TDPower
Dreak'e, a czego sie spodziewałeś? przy takim obnizeniu trzeba zaklepac wewnętrzne ranty w nadkolach z przodu i z tyłu inaczej nie ma innej możliwości jak obcieranie. Z resztą to też rada dla autora tematu, nie baw sie w zadne gumki, amortyzatory i takie tam, po prostu zaklep sobie ranty w nadkolach (a jezeli sam się boisz to idz do jakiegos blacharza-lakiernika, nie wezmie wiecej niz 100zł za cos takiego)
Cześć,
Po małych perturbacjach z moim golfem postanowiłem go nie sprzedawać a co za tym idzie trochę rzeczy porobić....i tu dalej idą w parze amory z tarciem opon o nadkola. Jeszcze tego nie zrobiłem - tz. żaden mądry mechanik jeszcze mi nic na to nie zaradził. Mam taki plan, żeby ten samochód podnieść cały (przypominam 2.0 gti). Samochód jest dobry i na trasę i na wypady .... na ryby tylko ta wysokość....możecie poradzić jaki zestaw kupić (amor+sprężyna) żeby autko podnieść znacznie i jednocześnie by to było stabilne na drodze ?
Po małych perturbacjach z moim golfem postanowiłem go nie sprzedawać a co za tym idzie trochę rzeczy porobić....i tu dalej idą w parze amory z tarciem opon o nadkola. Jeszcze tego nie zrobiłem - tz. żaden mądry mechanik jeszcze mi nic na to nie zaradził. Mam taki plan, żeby ten samochód podnieść cały (przypominam 2.0 gti). Samochód jest dobry i na trasę i na wypady .... na ryby tylko ta wysokość....możecie poradzić jaki zestaw kupić (amor+sprężyna) żeby autko podnieść znacznie i jednocześnie by to było stabilne na drodze ?
jesli go podniesiesz to logiczne ze bedzie srodek ciezkosci wyzej i bedzie gorzej sie auto prowadzialo... w ogole dla mnei akurat to bezsens podnosic i to GTi...
http://www.mapet-TUNING.com
Najlepszy w sieci SKLEP TUNINGOWY !
Zawieszenia - największy wybór !!! również Air-Ride !
to trzeba bylo se od razu kupic wyzszy samochod a nie teraz podnosic...
co do mechanika to co tu dumac albo felga za szeroko wystaje albo zla opona albo to i to... wiec albo zmienisz felgi i opony albo podegniesz ranty lub podetniesz od spodu to jedyne rozwiazania
co do mechanika to co tu dumac albo felga za szeroko wystaje albo zla opona albo to i to... wiec albo zmienisz felgi i opony albo podegniesz ranty lub podetniesz od spodu to jedyne rozwiazania
ja sie buldocze? i prosze nie mow do mnie w ten sposób... prosze... nie jestem dla ciebei chlopcem...moquai pisze:ja grzecznie pytam a ty się buldoczysz....ochłoń chłopcze.