Zmiana Coolera
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Zmiana Coolera
Siemanko, moj ASZ jest po virusie ale juz dawno brakuje mi troche pary i tak mysle coby zmienic chlodnice intercoolera na ARL lub inna wieksza bo za grosze moge miec a w wieksze przerobki juz nie chce sie pchac z tym autem i takie pyt. do osob z tematem na ty jakim przyrostem taka zmiana zaowocuje oczywiscie takze po korekcie softu tylko prosze o konkrety i w miare realne dane.
Acha i jeszcze jakby kto byl na tyle mily i wrzucil linka do tego jak zrobic domykanie szyb bylbym wdzieczny, od razu pisze ze uzywalem szukaj ale wyskakuja setki tematow a nie wiem jak inni ale ja nie mam czasu przebierac godzinami w spamie bo kryzys i robota od rana do wieczora...
THX
Acha i jeszcze jakby kto byl na tyle mily i wrzucil linka do tego jak zrobic domykanie szyb bylbym wdzieczny, od razu pisze ze uzywalem szukaj ale wyskakuja setki tematow a nie wiem jak inni ale ja nie mam czasu przebierac godzinami w spamie bo kryzys i robota od rana do wieczora...
THX
Ostatnio zmieniony śr sty 28, 2009 13:45 przez stopmen, łącznie zmieniany 1 raz.
przyrost ... niewielki może z 2 KM
polecam ten temat http://www.forum.vwgolf.pl/viewtopic.ph ... 08&start=0
polecam ten temat http://www.forum.vwgolf.pl/viewtopic.ph ... 08&start=0
Temat juz ogarnolem ale te 2 ps to chyba zart, automatycznie przy wiekszej chlodnicy mozna podkrecic turbine i dawke bo ta mini chlodniczka sie teraz nie wyrabia wiec jak podkreci sie te 2 rzeczy to na pewno bedzie wiecej niz 2...tylko ile okolo ))
Ostatnio zmieniony śr sty 28, 2009 14:09 przez stopmen, łącznie zmieniany 1 raz.
Trudno powiedzieć, pare koni dojdzie napewno, ale najważniejsze, że auto nie bedzie dostawało zadyszki, przy ostrej jeździe i w upalne lato. Myśle że na seryjnej turbinie od ASZ więcej jak 170-180ps nie wyciagniesz. A to i tak dużo
pozdro.
pozdro.
viewtopic.php?t=130814" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.a3-club.net/forum/showthread ... -S3/page26" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.a3-club.net/forum/showthread ... -S3/page26" onclick="window.open(this.href);return false;
Można,a co z tego wychodzi możesz zobaczy poniżej.stopmen pisze:automatycznie przy wiekszej chlodnicy mozna podkrecic turbine i dawke
[ Dodano: 28 Sty 2009 14:11 ]
http://www.tdiracing.pl/viewforum.php?f ... bc07dd667c
AFN 165,5@380,8
Dzieki za odpowiedzi, no czy duzo to kwestia wzgledna mi juz dawno malo wlasnie tak jak piszesz ja duzo latam autobana po niemcowni i przewaznie te 200 sie leci i uklad w gorace dni niewyrabia a w tym roku jade w alpy i dalej do hiszpanii wiec wolalbym zeby autku sie lepiej oddychalo, pomysle ew. nad turbem ARL ale wtedy juz przydaloby sie sprzeglo z dwumasem wymienic bo tak do 2tys. obr jak sie mocniej gaz wcisnie to czuc wibracje lekkie a od 2tys. juz luz wiec to + turbo + Cooler + robota i juz suma sie uzbiera i nie wiem czynie lepiej cos innego szukac a mam na oku fajna 4 ARL skora recaro naped na 4lapy i mam dylemat...
- research1
- Użytkownik
- Kontakt:
znalazłem na stronce firmy AUTOKORBEL tabele przyrostów dla 1.9tdi PD 130PS: http://www.autokorbel.pl/tabela_vw.htm Czy to w ogóle możliwe żeby auto mogło mieć po zmiane oprogramowania 175 PS i 400NM czy raczej to nierealne wartości? Mówimy tu oczywiście o samochodzi który ma te 130PS a nie jakiś wielki gift w postaci 10-15 PS.
Dobra to napisze jeszcze raz dla czytajacych mniej uwaznie:
Fura jest po programie i rozchodzi sie teraz o wymiane FMIC plus korekta soft!!!!!!
Co do tej srony to moze i mozliwe ale FMIC w ASZ jest tak gownianie maly ze to moze bycbardzo chwilowa moc i po paru dopierdoleniach uklad nie wyrabia z chlodziem powietrza i jest wielki *#cenzura#* a nie 175ps. U mnie tak wlasnie bylo, teraz jest niby wg hamowni 169.5ps i wiecej by mozna troche ale po 2 przejazdach temp. pow. z coolera juz byla za duza i nie bylo sensu tak zostawiac dla dobra auta.
Ps. moj mial w seri 131ps wiec raczej realna moc seryjna a nie sciema jak wiekszosc co w seri ma 10 czy 20ps gratis ))
Fura jest po programie i rozchodzi sie teraz o wymiane FMIC plus korekta soft!!!!!!
Co do tej srony to moze i mozliwe ale FMIC w ASZ jest tak gownianie maly ze to moze bycbardzo chwilowa moc i po paru dopierdoleniach uklad nie wyrabia z chlodziem powietrza i jest wielki *#cenzura#* a nie 175ps. U mnie tak wlasnie bylo, teraz jest niby wg hamowni 169.5ps i wiecej by mozna troche ale po 2 przejazdach temp. pow. z coolera juz byla za duza i nie bylo sensu tak zostawiac dla dobra auta.
Ps. moj mial w seri 131ps wiec raczej realna moc seryjna a nie sciema jak wiekszosc co w seri ma 10 czy 20ps gratis ))
Ostatnio zmieniony śr sty 28, 2009 16:15 przez stopmen, łącznie zmieniany 2 razy.
To cieńka ta Twoja seria.Dla porównania AWX brata miał w serii 141 koni i hamowany był na maha FPS2700/5500 wtajemniczeni wiedzą o co chodzi,czyli po korekcji było by ciut więcej,bo temperatura w lipcu na hali byla wysoka.stopmen pisze:Ps. moj mial w seri 131ps wiec raczej realna moc seryjna a nie sciema jak wiekszosc co w seri ma 10 czy 20ps gratis ))
AFN 165,5@380,8
Wiesz ja ogolnie mieszkam na stale w niemcowni i sprawdzalem tutejsze fora i firmy tuningowe i jakos tu praktycznie sie nie zdrzaly takie gratisy jakos jak w polsce ale kazdy wierzy w co chce a polska pozostanie polska i tak jak wszystkie nawet starte auta maja jakims cudem w pl mniejsze przebiegi to tak samo jest zapwene z moca w pl tylko w druga strone, jednym slowem polak potrafi wiec jak komus z taka swiadomoscia zyje sie lepiej to czemu nie
Niemieckie autka,produkowane w Niemcowni,hamowane w Polsce na niemieckim sprzęcie...
mają niejednokrotnie w serii po kilka koni więcej,co dla mnie nie jest niczym dziwnym.Silniki tdi tak właśnie mają.Bonusy w mocy to normalne zjawisko.U jednych jest to 10 koni u innych 1kucyk.
To zależy od zdrowia układu paliwowego.
Co do proporcjonalności mocy do przebiegu,to zaznaczam,że mówimy o jednych z najlepszych silników jakie zostały wyprodukowane.Trzymają one seryjną moc baaardzo długo.
Są to prawdziwe dzieła sztuki motoryzacyjnej.Silniczki jakich mało.
Możesz wierzyć lub nie.Taki np.1Z po przejechaniu 300kkm trzyma serię jak mało który.
Dziwi mnie to,że w Niemczech wszystkie tdi mają dokładnie seryjną moc.Passat o którym pisałem przyjechał z Holandii.
mają niejednokrotnie w serii po kilka koni więcej,co dla mnie nie jest niczym dziwnym.Silniki tdi tak właśnie mają.Bonusy w mocy to normalne zjawisko.U jednych jest to 10 koni u innych 1kucyk.
To zależy od zdrowia układu paliwowego.
Co do proporcjonalności mocy do przebiegu,to zaznaczam,że mówimy o jednych z najlepszych silników jakie zostały wyprodukowane.Trzymają one seryjną moc baaardzo długo.
Są to prawdziwe dzieła sztuki motoryzacyjnej.Silniczki jakich mało.
Możesz wierzyć lub nie.Taki np.1Z po przejechaniu 300kkm trzyma serię jak mało który.
Dziwi mnie to,że w Niemczech wszystkie tdi mają dokładnie seryjną moc.Passat o którym pisałem przyjechał z Holandii.
AFN 165,5@380,8
dobra niewazne w sumie jednen ma wiecej drugi mniej 1Z sam mialem z ponad 300tys i sam wiem jak dawal rade, szkoda tylko ze dalej nie wiem duzo wiecej i czy sie bawic czy nie...
no i ma ktos moze seriala do Motordiag Komfort Manager Lite 1.20 bo wyslalem zapytanie o nr seryjny jak pisali ale do tej pory zero odpowiedzi (Ta czeska firma)
THX
no i ma ktos moze seriala do Motordiag Komfort Manager Lite 1.20 bo wyslalem zapytanie o nr seryjny jak pisali ale do tej pory zero odpowiedzi (Ta czeska firma)
THX