Witam.Ostatnio zauwazylem ze mi skrzypi z przodu auta(jak stara wersalka ) Dzisiaj popsikalem wd40 i nic to nie dalo.Co to moze byc? amorki mamgazowe i chyba juz troche wyjechane.Z gory dzieki za pomoc
Skrzypienie ala wersalka to objaw zużytych gum stabilizatorów. Kup sobie nowe dobrej firmy, np. FEBI Bilstein, wymień i będzie jak nowa wersalka - tzn. nie będzie skrzypiał....
Life is Ride, Ride is Life!
<b>DIAGNOSTYKA VAG</b> -----POZNAŃ-----Kontakt przez PRIV.
Mialem to samo: dzwiek przyprawiajacy o dreszcze :[ probowalem wszystkiego: WD40, wazelina, smar i nic z tego. Gdy stracilem juz nadzieje na forum poradzili mi zebym wymienil gumy stabilizatora... posluchalem rady a w samochodziku nastala cisza i spokoj
panowie nie mozna uogolniac
dawaj na szarpaki wszystko wyjdzie gdzie skrzypi mi pokazano palcen po wizycie na szarpaku
..."panie to ta koncówka tak panu skrzypi a nie tuleje metalowo gumowe na wahaczu"
U mnie też coś skrzypi ale nie zawsze np, jadę 10 km i nic i nagle zaczyna skrzypieć. Stanę na chwilę i jak znowu ruszę to nie skrzypi od razu. Ale jak nacisnę na przód auta po bokach to dźwięk jest taki sam.