ten zestaw który podałeś nie pasuje na bank do skrzyni z 9a na linkach, załozyłem wszystkie elementy podane przez ciebie i nity na docisku trzymajace słoneczko chaczą o skrzynie uniemozliwiajac dokrecenie skrzyni na tip top i obrót wału jest nie mozliwyevolution pisze:wiesz, jakie by nie byly te ceny to wyjsciowo masz ta sama cene lub nieznacznie sie rozniaca tyle ze w zestawie radzika zostaje jeszcze koszt przerobki wiec dalej radzik nie jest opcja dobra w stosunku do zestawu ori sachs
Turbo w 16V
Moderatorzy: bugalon, kkkacper, toffic, VIP
- evolution
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
dziwne rzeczy gadasz bo jezdzi na tym nie jedne auto i jakos w kazdym sie wszystko kreci
Urodzinowa Promocja!!!
EVOLUTION MOTOR SPORT
Jakimów Jacek Wrocław tel. 608738768 Tuning Mechaniczny itd.
EVOLUTION MOTOR SPORT
Witam chcialbym wam zadac takie pytanie. Mianowicie szukam informacji na temat wytrzymałości podzespołów silnika 9a. Wiem juz od evolution-a zeby dobrze bylo to musze odprezyc silnik tlokami. Wiec z tlokami nie ma problemu kupuje kute odpowiedniki nadwymiarowe i oddajemy blok do szlifu pod dane tloki. Wiec kute tloki wytrzymaja sporo a jak jest z wytrzymałością korbowodów ile one wytrzymają dmuchania w silnik. Czy do max 1.5 bara trzeba je wymienic czy nie równiez mam pytanie odnosnie panewek na wale czy pod turbo zaklada sie jakies inne czy takie same jak w seryjnym wolnossącym silniku. Bede celowal w okolo 250 koni wiec interesuje mnie czy korby wytrzymaja doladowanie od 1 do 1.5 bara. Pozdrawiam i dziekuje za rady od evolution-a
- evolution
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
bede zlosliwy i spytam... czytales ten temat od poczatku???
Urodzinowa Promocja!!!
EVOLUTION MOTOR SPORT
EVOLUTION MOTOR SPORT
na nie gadam dziwnych rzeczy sam patrz na foto słabo ale widac gdzie skrzynka oparła sie o nita dociskuevolution pisze:dziwne rzeczy gadasz bo jezdzi na tym nie jedne auto i jakos w kazdym sie wszystko kreci
moze na innych skrzynkach ???? to lata na ori z 9a jest lipa
Ostatnio zmieniony sob sty 31, 2009 15:59 przez Klikux, łącznie zmieniany 1 raz.
- evolution
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
ja mialem ten zezstaw montowany do skrzyn z syncro i z paska gt oski, i nic sie nie opieralo
fakt jest taki ze ten docisk jest wyzszy o pare mm ale wszystko sie pieknie mijalo, jak widac do tej pory,
powiedz mi czy zestaw nowy miales czy jakas uzywke?? i ile mm brakuje
fakt jest taki ze ten docisk jest wyzszy o pare mm ale wszystko sie pieknie mijalo, jak widac do tej pory,
powiedz mi czy zestaw nowy miales czy jakas uzywke?? i ile mm brakuje
Urodzinowa Promocja!!!
EVOLUTION MOTOR SPORT
EVOLUTION MOTOR SPORT
No a ja tak z gruchy i pietruchy bo jestem w trakcie składania 16vt na bazie 9a i jestem na etapie wału... mianowicie jedni mówią żebym zostawił wał i dał go do szlifu... potem slyszalem zeby nie dawać do szlifu bo niewytrzyma i trzecią wersje którą słyszałem to taką żeby wsadzić wał z 2e bo wał z 9a szybko padnie...
Np.
Np.
jak by mógł ktoś rozwiać moje wątpliwości... będę wdzięcznygino_gti pisze:- potem zakute grat korbowody itd. z tego co wyczytałem to wał zostaje bo daje rady do 1000 koni mechanicznych
JADĄC Z PRĘDKOŚCIĄ 280KM/H...
TO CO JEST PRZED TOBĄ...
JEST JUŻ PRZESZŁOŚCIĄ...
TO CO JEST PRZED TOBĄ...
JEST JUŻ PRZESZŁOŚCIĄ...
tu jest temat co do korb itp.SmokE88 pisze:jak by mógł ktoś rozwiać moje wątpliwości... będę wdzięczny
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t= ... c&start=15
[url=http://www.fodey.com/generators/animated/ninjatext.asp][img]http://r2.fodey.com/12138faa742fb4d6ea17f659883968a49.1.gif[/img][/url]
moj MK I
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=118767
moj MK I
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=118767
- olozwirski
- 2 SLOW 2 PLAY
Wal trzeba najpierw dac do szlifierza zeby go pomierzyl, jak trzyma parametry to nie ma sensu robic szlifu, co najwyzej go zapolerowac. Mozesz spokojnie dac wal z 9A, nawet jak bedzie po szlifie nie bedziesz go w stanie zabic samym momentem obrotowym.SmokE88 pisze:No a ja tak z gruchy i pietruchy bo jestem w trakcie składania 16vt na bazie 9a i jestem na etapie wału... mianowicie jedni mówią żebym zostawił wał i dał go do szlifu... potem slyszalem zeby nie dawać do szlifu bo niewytrzyma i trzecią wersje którą słyszałem to taką żeby wsadzić wał z 2e bo wał z 9a szybko padnie...