pompowtryski czy popychacze ??? Silnik ASZ
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
pompowtryski czy popychacze ??? Silnik ASZ
Witam od pewnego czasu przy porannym uruchomieniu słyszę dziwne stukanie które z czasem prawie się wycisza lecz na ciepłym tak przy czy powyżej 2000 obr slychać dalej w tle pracy. Przeszukałem forum ale jestem w kropce nie wiem co to może być. Czy ktoś może zna się jakie po winne być poprawne wartości sczytane vagiem? Poniżej załączam screena
A może to popychacze ?? Autko zdaje się mieć power nie kopci na zimnym. Co zaobserwowałem to to że jak jest 0 st to nie pali na dotyk tylko zakręci z 2-3 razy. no i na zimnym czasem zdarzy się że go zatelepie na chwile i potem ok .
A może to popychacze ?? Autko zdaje się mieć power nie kopci na zimnym. Co zaobserwowałem to to że jak jest 0 st to nie pali na dotyk tylko zakręci z 2-3 razy. no i na zimnym czasem zdarzy się że go zatelepie na chwile i potem ok .
Hmm mało mi to mówi ...można prosić bradziej prościej , nie obracam się w tej materi ?? czyli mam problem z pompkami ?? czy można jakoś ten bip obniżyc jaki jest krytyczny. Jaki powinien byc w dobrych ???Można tojakoś wyreperzyć ????
Ostatnio zmieniony sob sty 31, 2009 22:47 przez batu, łącznie zmieniany 1 raz.
Tankuję na statoilu caly czas jedna stacja taka mam pod domem. Jaki srodek czyszczący jest najlepszy ?? czy jezeli czyszczenie nie pomoże i to nie okablowanie to jednym slowem mam biede w kieszeni ?? Czy uszkodzone pompki mogą unicestwić moj silniczek ??
Ostatnio zmieniony sob sty 31, 2009 23:04 przez batu, łącznie zmieniany 1 raz.
np STP ... poczytaj w podklejonym temacie w dziale technicznymbatu pisze:Jaki srodek czyszczący jest najlepszy ??
BIP na jednym masz większy niż 30 , dobry pompowtrysk powinien mieć mniej niż 30 , ale tolerancja jest do 60 ... więc wniosek, że PD jest w takim sobie staniebatu pisze:czy jezeli czyszczenie nie pomoże i to nie okablowanie to jednym slowem mam biede w kieszeni ??
kolejna sprawa to daj log (ale log, nie screen) z grupy 004
Ostatnio zmieniony sob sty 31, 2009 23:09 przez damcio151, łącznie zmieniany 1 raz.
chodzi o log ? wchodzisz tak samo jak wcześniej i klikasz log/start , logujesz na biegu jałowym kilka sek i klikasz stop - log zapisze się w folderze vag-com/log , lub w lokalizacji jaką wybierzesz po kliknięciu logbatu pisze:Nigdy nie robiłem tego nie wiem jak sie do tego zabrać. W jakich warunkach powinien być wykonywany .? Jakś krótka podpowiedź.