Dziurawa podłoga MK3!!!!
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Dziurawa podłoga MK3!!!!
Witam vw maniaków Dzisiaj właśnie odwiedziłem stację obsługi czyli przeglądzik okresowy jak co rok..Okazało się całkiem przypadkiem ,że w podłodze mam dziurę tzn. wypadł korek odprowadzający wodę i dookoła niego zaczeła wchodzić '' brygada rudego''(((Pomóżcie w jaki spsób mam to zakleić ...prowizorycznie do wiosny .. Jak na razie nie mam kaski na blacharza. Może kaimś mazidłem zalapicować .Moze macie jakieś pateńciki....Z góry dzięki za rady...Pozdr.
jak zwykle vw
Najlepszym sposobem na taki przypadek jest zestaw naprawczy z żywicą epoksydową i matą z włókien koszt ok 10-15zł. Przed kupnem nalezy tylko sprawdzić czy zestaw jest "świerzy" tzn. czy nie jest przeterminowany, polecam firmy Novol (czy jakoś tak). Dokładnie oczyścić, wyciąć łatkę z włókien, najlepiej z 2-3 warstw nasączyć żywicą najlepiej pędzlem, żeby wszędzie dotarła i tyle. Jak wyschnie to i z 5 lat wytrzyma, a w razie czego można mocno podgrzać (żywica nie lubi wysokich temperatur) zdjąć i zaspawać. Silikonu nie polecam, na podłogę musi być coś mocno twardego, wiem z życia. pozdro
- Bezy
- Mały gagatek
- Kontakt:
Z tym silikonem - to nie za bardzo. Silikon ma to do siebie, ze bardzo lubi ciagnać wilogoć i ja trzymac. Akwarium, okno - owszem - bo to szyba. Ale taka zabawa silikonem w miejscach gdzie wyszła rdza , albo na czysta blache - da tylko odrotny efekt. Dopiero zobaczysz bande rudego.stonefree pisze: (...)na wierzch silikonu pacnąć (...) i będzie git,może być okienny,byle na suchą blachę czystą!
Co to za problem przejechac to szczotka, walnąc minią, prysnac jakims tam sprayem - a na koniec zakleić to taka specjalna gumową masą. Mozna ja spotkać np na łaczeniach blach albo w nadkolach. Kup taka paste i nią sie pobaw a nie silikonem.
Nie wierzysz? Weź kawał plaskownika, dokladnie pokryj go silikonem i zostaw na dworzu ( wcale nie na deszczu). Na wiosne zobaczysz co sie stało
Pozdro!
Zmarła matka abonenta radiowego....
-
- Ma gadane
- Kontakt:
nie radze tego robic zadnym domowym sposobem nie zabezpieczysz tego dobrze i na wiosne moze byc zdecydowanie gorzej, jednak radze isc do blacharza sam oddalem auto kilka miesiecy temu do zalatania dziury po wypadnietym korku i gosc ladnie wspawal kawalek blachy zrobil to profesjonalnie i nie wzial wielkich pieniedzy tylko okolo 100 zl a mysle ze na naprawe tego samemu wydasz niewiele mniej
- lolo_golf
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
Najlepszy sposób z wyzej opisywanych.Ale oczywiscie tylko na jakiś czas.Na wiosne jedz do blacharza, niech wyczysci i zaspawa!!!Nie zaplacisz wiecej jak 100zł za taka operacjęBezy pisze:Co to za problem przejechac to szczotka, walnąc minią, prysnac jakims tam sprayem - a na koniec zakleić to taka specjalna gumową masą. Mozna ja spotkać np na łaczeniach blach albo w nadkolach. Kup taka paste i nią sie pobaw a nie silikonem.