Czyli jezeli chce 10mm poserzajace to tylko bez centrowania,przelotowe? a jaka jest roznica pomiedzy takimi bez a z centrowaniem?MAPET pisze:nie da rady zrobic centrowania na cienkich dystansach bo nie zalozysz ich na piaste
opcja jest taka tylko wtedy, gdy masz felgi z wiekszym otworem niz piasta w aucie
DYSTANSE, ŚRUBY, PIERŚCIENIE CENTRUJĄCE itp
Ostatnio zmieniony śr lut 04, 2009 20:21 przez Franek, łącznie zmieniany 1 raz.
mylis zpojecia.. przelotowe sa i te i te przelotowe to jesli sruby przez nei przechodza...Franek pisze:Czyli jezeli chce 10mm poserzajace to tylko bez centrowania,przelotowe?
tak jak napisalem centrowanie w dystansie cieniutkim mozesz miec tylko wtedy i jest to wykonalne jak srednice otworu centrujacego w feldze masz kilak mm wieksza jak piasta w aucie
jesli masz ta sama to nie zrobisz z centorwaniem
z centrowaniem sa lepsze bo centruja kolo na srodku i nie ma bicia felg co czasm przy bez centorwania moze sie zdarzyc jak sruby kijowe lub gniazda wyrobione itp
http://www.mapet-TUNING.com
Najlepszy w sieci SKLEP TUNINGOWY !
Zawieszenia - największy wybór !!! również Air-Ride !
Rozumiem dzieki za wyjasnienie.MAPET pisze: mylis zpojecia.. przelotowe sa i te i te przelotowe to jesli sruby przez nei przechodza...
tak jak napisalem centrowanie w dystansie cieniutkim mozesz miec tylko wtedy i jest to wykonalne jak srednice otworu centrujacego w feldze masz kilak mm wieksza jak piasta w aucie
jesli masz ta sama to nie zrobisz z centorwaniem
z centrowaniem sa lepsze bo centruja kolo na srodku i nie ma bicia felg co czasm przy bez centorwania moze sie zdarzyc jak sruby kijowe lub gniazda wyrobione itp
Więc jaki dystans polecisz zastosowac do poserzenia okolo 10 mm na strone?
musisz zoabczyc jakei masz te felgi czyli jaki maja otwor na piaste taki bez pierscieni z tworzywa
Otwór jest bez pierścieni, ale pierścienie są chyba wymagane,najlepiej będzie jak zmierzę, oryginały vw et38 17'' 7J.
Ostatnio zmieniony śr lut 04, 2009 21:11 przez Franek, łącznie zmieniany 2 razy.
zmeirz ten srodek ile ma srednicy
Franek, u mnie felgi maja otwor 73 mm i normalnie zakladam je na piaste z pierscieniami centrujacymi 73/57,1
ale przez to moge zrobic sobie cienkie dystanse (8-10 mm) z centrowaniem i zapomniec o pierscieniach.
jezeli twoje felgi nie maja pierscieni a otwor ma wymiar 57,1 mm to nic nie wymyslisz - musisz zastosowac zwykle dystanse i bardzo dbac o dociagniecie srub, czesto kontrolowac dokrecenie i liczyc sie z tym ze wystapia objawy o ktorych pisal MAPET
ale przez to moge zrobic sobie cienkie dystanse (8-10 mm) z centrowaniem i zapomniec o pierscieniach.
jezeli twoje felgi nie maja pierscieni a otwor ma wymiar 57,1 mm to nic nie wymyslisz - musisz zastosowac zwykle dystanse i bardzo dbac o dociagniecie srub, czesto kontrolowac dokrecenie i liczyc sie z tym ze wystapia objawy o ktorych pisal MAPET
Krzycho, black new beetle 2.0i apk>aqy '99
www.newbeetle.pl
www.newbeetle.pl
To juz mam jase przed oczami co i jak. Czyli na otwor 57.1 i piaste 57.1 tylko cienkie bez centrowania, a pozniej trzeba sie pilnowac. Takze chyba odpuszcze sobie.beetle pisze:Franek, u mnie felgi maja otwor 73 mm i normalnie zakladam je na piaste z pierscieniami centrujacymi 73/57,1
z tylu piasta jest dluga i tam mozna zalozyc zwykly 5-7 mm dystans.
felga jeszcze bedzie miala na czym sie wycentrowac.
zawsze to cos zmieni w wygladzie a takie dystanse sa taniutkie.
felga jeszcze bedzie miala na czym sie wycentrowac.
zawsze to cos zmieni w wygladzie a takie dystanse sa taniutkie.
Ostatnio zmieniony czw lut 05, 2009 12:17 przez beetle, łącznie zmieniany 1 raz.
www.newbeetle.pl
www.newbeetle.pl
Ja chce wlasnie tylko na tył, zeby et bylo okolo 30.
Dzieki Beetle za objasnienienie
Dzieki Beetle za objasnienienie
Ostatnio zmieniony czw lut 05, 2009 12:21 przez Franek, łącznie zmieniany 1 raz.
mam felgi et30 z dokladanymi wlasnie na tyl dystansami 7.5 mm i gdyby nie ograniczenie od dlugosci gwintu srub zabezpieczajacych to spokojnie moglbym zastosowac grubsze.
mysle ze w twoim golfie4 kolo jest podobnie schowane, najlepiej pomierzyc wszystko dokladnie na aucie.
mysle ze w twoim golfie4 kolo jest podobnie schowane, najlepiej pomierzyc wszystko dokladnie na aucie.
www.newbeetle.pl
www.newbeetle.pl
Witam.. potrzebuje nakladke na srubki ktore mocuja ranty w felgach BBS RM mam klucz dynamometryczny lecz nie mam nakladki gdzie ja znajde;> moze ktos ma do odsprzedania?
[url=http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=206025]>mk3 :)[/url]
>mk4 :)
[img]http://img59.imageshack.us/img59/8342/kawul.jpg[/img]
>mk4 :)
[img]http://img59.imageshack.us/img59/8342/kawul.jpg[/img]
mam chyba ten sam problem co franek, z tym że mam golfa mk2
felga wymiary 7 cali szeroka 15 cali średnica i et 40. otwór w feldze 57.1 czyli do VW.
żeby dać dystans większy niż 5mm z przodu musiał bym co? rozwiercić otwór w feldze kilka mm i dać dystans z centrowaniem?
pomóżcie bo już zgłupiałem
felga wymiary 7 cali szeroka 15 cali średnica i et 40. otwór w feldze 57.1 czyli do VW.
żeby dać dystans większy niż 5mm z przodu musiał bym co? rozwiercić otwór w feldze kilka mm i dać dystans z centrowaniem?
pomóżcie bo już zgłupiałem
Ostatnio zmieniony pt lut 06, 2009 15:31 przez klaczov, łącznie zmieniany 1 raz.