Przeszczep kolektora wydechowego
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
Przeszczep kolektora wydechowego
Witam wszystkich...
Chcialem zapytac czy ktos z was kombinowal juz moze zeby przeszczepic kolektor wydechowy z jakiegos mocniejszego silnika do lekko zmodyfikowanego 1.6 AEE
Uzylem opcji "szukaj" ale nie znalazlem nic na ten temat, wiec bylbym wdzieczny za pomoc.
Panuje zrobic cos takiego, wiem ze w niektorych samochodach robia takie rzeczy i jestem ciekawy czy w tych silnikach daloby to jakich sensowny efekt. W gre wchodzi najprawdopodobniej silnik 1.8 8V
Jezeli ktos z was mialby jakies dane o kolektorze z tego silnika bylbym wdzieczny (ksztalt, srednice, itp) fajnie jakby ktos mial foto tego kolektora.
Flansze zawsze mozna nowa dospawac, oby srednice sie w miare zgadzaly.
Z gory dzieki za wszelkie info na ten temat..
Chcialem zapytac czy ktos z was kombinowal juz moze zeby przeszczepic kolektor wydechowy z jakiegos mocniejszego silnika do lekko zmodyfikowanego 1.6 AEE
Uzylem opcji "szukaj" ale nie znalazlem nic na ten temat, wiec bylbym wdzieczny za pomoc.
Panuje zrobic cos takiego, wiem ze w niektorych samochodach robia takie rzeczy i jestem ciekawy czy w tych silnikach daloby to jakich sensowny efekt. W gre wchodzi najprawdopodobniej silnik 1.8 8V
Jezeli ktos z was mialby jakies dane o kolektorze z tego silnika bylbym wdzieczny (ksztalt, srednice, itp) fajnie jakby ktos mial foto tego kolektora.
Flansze zawsze mozna nowa dospawac, oby srednice sie w miare zgadzaly.
Z gory dzieki za wszelkie info na ten temat..
- MrSalieri
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Nie wiem czy jest sens kombinowac z samym kolektorem bo jest przy tym troche kombinacji.
Chyba ze masz zamiar robic albo juz masz jakies inne modyfikacje dotyczace podnoszenia mocy silnika.
Chyba ze masz zamiar robic albo juz masz jakies inne modyfikacje dotyczace podnoszenia mocy silnika.
[url=http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=45061]Moj Mk3[/url]
[img]http://img233.imageshack.us/img233/9594/golf1tot51om6.jpg[/img]
[img]http://img233.imageshack.us/img233/9594/golf1tot51om6.jpg[/img]
widzicie..
zeby to zrobic samemu to nie jest takie proste.. trzeba by wszystko dobrze powyliczac
zeby oddac komus zeby to zrobil to trzeba zaplacic ok. 1200 zl
mody delikatne juz mam, bedzie wiecej..
myslalem dlatego nad tanszym rozwiazaniem
jezdze felicia 1.6 i zwrocilem sie z pytaniem do was ze wzgledu na ten sam silnik
poki co z pomiarow G-techem wychodzi 9.89 do 100km/h
dzieki za odpowiedzi i poczekam moze ktos jeszcze bedzie mogl mi pomoc..
zeby to zrobic samemu to nie jest takie proste.. trzeba by wszystko dobrze powyliczac
jezdze felicia 1.6 i zwrocilem sie z pytaniem do was ze wzgledu na ten sam silnik
- Apsik
- Powered by G60
- Kontakt:
Jak poczekasz troche to na wiosne bedzie nowy program do tego silnika by GTO, moge też załatwić wałek rozrządu, a w ogóle to poczytaj sobie temat: MK3 1.6 AEEJasio TCS pisze:widzicie..
Jakby co to możesz pytać (a za kolektorem z kwasówki to sie porozglądam )
It doesn't mater what U have - YOU can always tune it!
Fajny projekcik.
Naprawde ladny Golfik
Co do walka to jaka bylaby cena.. Mam juz u siebie walek, ale pana Swiątka..
A wyczytalem ze w walkach tych wycieraja sie krzywkii mnie to zmartwilo, ale poki co jest ok, roznica odczuwalna, nie bylem narazie na hamowni, do tego jest stozek BMC, izolacja, dolot.
Za jakies dwa tygodnie do obrobki idzie glowica, polerka kanalow, moze cos z kolektorem ssacym
i dlatego wlasnie chcialem od razu wydechowy zrobic ale nie za taka kase co proponuja za wyliczenie i wykonanie pod konkretny samochod.
Mam tez program zmieniony. Planuje kupic smt6, ale nie wiem czy przy wolnossacym sie to oplaci.. Jestem w trakcie zbierania info.
A co to za program GTO?
walek
autko
opisywal wiecej nie bede zeby nie robic OT
CZEKAM NA DALSZE INFO CO DO KOLEKTORA WYDECHOWEGO
Naprawde ladny Golfik
Co do walka to jaka bylaby cena.. Mam juz u siebie walek, ale pana Swiątka..
A wyczytalem ze w walkach tych wycieraja sie krzywkii mnie to zmartwilo, ale poki co jest ok, roznica odczuwalna, nie bylem narazie na hamowni, do tego jest stozek BMC, izolacja, dolot.
Za jakies dwa tygodnie do obrobki idzie glowica, polerka kanalow, moze cos z kolektorem ssacym
i dlatego wlasnie chcialem od razu wydechowy zrobic ale nie za taka kase co proponuja za wyliczenie i wykonanie pod konkretny samochod.
Mam tez program zmieniony. Planuje kupic smt6, ale nie wiem czy przy wolnossacym sie to oplaci.. Jestem w trakcie zbierania info.
A co to za program GTO?
walek
autko
opisywal wiecej nie bede zeby nie robic OT
CZEKAM NA DALSZE INFO CO DO KOLEKTORA WYDECHOWEGO
- Borys
- V.I.P.
- Auto: VR6T
- Kontakt:
a ja mam do sprzedania kolektor z kwasówki i do G60 podejdzie i chetnie szybko sprzedam,Apsik pisze:Jak poczekasz troche to na wiosne bedzie nowy program do tego silnika by GTO, moge też załatwić wałek rozrządu, a w ogóle to poczytaj sobie temat: MK3 1.6 AEEJasio TCS pisze:widzicie..
Jakby co to możesz pytać (a za kolektorem z kwasówki to sie porozglądam )
[ Dodano: Sro Gru 14, 2005 7:58 am ]
GTO to nie program, GTO to kolega na forum który potrafi pisac programy do różnych autJasio TCS pisze:A co to za program GTO?
www.vrservice.pl
Apsik juz ma kolektor z kwasówki (Supersprint) w swoim G60, ba cały wydech z kwasówki jest
TUTAJ=> http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=7551&start=75
Do 1.6 AEE podejdzie na 95% to:
(kolektor do Polo 1.6 8v)
link adres do aukcji:
http://cgi.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?Vie ... %3AIT&rd=1
cena 160Euro nie jest wygórowana.
Wałek SCHRICK'a to koszt 1100zł
A GTO to kolega jasna sprawa, no i programy robi
A dolotu raczej nie uratujesz bo przepustnica mała jak wąż ogrodowy jak powiedział GTO: "tu by trza od przeszczepu przepustnicy zacząć"
TUTAJ=> http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=7551&start=75
Do 1.6 AEE podejdzie na 95% to:
(kolektor do Polo 1.6 8v)
link adres do aukcji:
http://cgi.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?Vie ... %3AIT&rd=1
cena 160Euro nie jest wygórowana.
Wałek SCHRICK'a to koszt 1100zł
A GTO to kolega jasna sprawa, no i programy robi
A dolotu raczej nie uratujesz bo przepustnica mała jak wąż ogrodowy jak powiedział GTO: "tu by trza od przeszczepu przepustnicy zacząć"
[b]Moje autko:
[url=http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=14689]Golf MK3 GTI Look [Bon Jovi][/url][/b]
[url=http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=14689]Golf MK3 GTI Look [Bon Jovi][/url][/b]
Jak to przetestujesz Apsik to bardzo chetnie z tym programem.. chyba ze bede mial do tej pory smt6.
Co do kolektora od polo to rozumiem ze to jakis sportowy jest, ale po niemiecku to ja umiem Ahtung i pare innych takich, jakby ktos mogl mi wazniejsze rzeczy przetlumaczyc..
i jak to jest z wysylka.. sporo to moze kosztowac?
dzieki wszystkim za info
[ Dodano: Czw Gru 15, 2005 00:58 ]
na allegro znalazlem cos takiego
dziwna sprawa
"Używany rurowy kolektor wydechowy 4-2-1 firmy ANSA, przeznaczony do VW Golf II 1.6 - 1.8 8v. Pasuje tez do G60"
Co do kolektora od polo to rozumiem ze to jakis sportowy jest, ale po niemiecku to ja umiem Ahtung i pare innych takich, jakby ktos mogl mi wazniejsze rzeczy przetlumaczyc..
dzieki wszystkim za info
dziwna sprawa
"Używany rurowy kolektor wydechowy 4-2-1 firmy ANSA, przeznaczony do VW Golf II 1.6 - 1.8 8v. Pasuje tez do G60"
- ygd
- Prezes vwgolf.pl
- Auto: Audi S3
- Silnik: AFN
- Kontakt:
Wysyłka 20-30eur do Polski...być może i ja będę brał do swojego w tej samej firmie, by nas wysyłka minimalnie taniej wyszła, ale to po nowym rokuJasio TCS pisze:Jak to przetestujesz Apsik to bardzo chetnie z tym programem.. chyba ze bede mial do tej pory smt6.
dzieki wszystkim za info
dziwna sprawa
VW Klub Polska #106
Golf MK4 `99 1.6
Audi S3 8L '01
Golf MK4 `99 1.6
Audi S3 8L '01