Witam.
Posiadam od niedawna Golfa III z silnikiem VW 1.3 (czy to będzie od Golfa II?). Muszę wymienić skrzynię biegów (cieknie, wypada 5 bieg). Czy mam pakować do niego skrzynię od II czy od III (to samo pytanie dotyczące sprzęgła)? Na co zwrócić uwagę przy zakupie skrzyni? Czy lepiej ze szrotu czy raczej z Allegro?
Wybaczcie moją niewiedzę, ale przygodę z samochodami rozpocząłem dopiero 3 lata temu, a z Golfem pół roku temu.
Dziękuję za pomoc i przepraszam jeśli zdublowałem temat.
Wymiana skrzyni biegów
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Dlatego napisałem, że to prawdopodobnie silnik od Golfa II. Był wymieniany z 1.4 na 1.3 w Niemczech.
[ Dodano: 19 Lut 2009 18:20 ]
Naprawdę nikt spośród 55 tys użytkowników tego forum nie potrafi mi powiedzieć czy sprzęgło i skrzynia powinny być z samochodu z którego był pierwotny silnik czy obecny? :(
[ Dodano: 19 Lut 2009 18:20 ]
Naprawdę nikt spośród 55 tys użytkowników tego forum nie potrafi mi powiedzieć czy sprzęgło i skrzynia powinny być z samochodu z którego był pierwotny silnik czy obecny? :(
Ostatnio zmieniony czw lut 19, 2009 19:21 przez Tomek844, łącznie zmieniany 2 razy.