Witam; Jestem posiadaczem golfa IV 2001 r ; niestety mam problem z oświetleniem;
przy otwartych drzwiach od strony kierowcy nie świeci się lampa w drzwiach ani nie chodzi brzęczek od włączonych świateł; natiomast przy zamknietych prawych drzwiach świeca mi wszystkie lampki, tak jakby byly otwarte?
czy ktoś sie orientuje z czym jest problem, przeszukałem forum i wychodzi mi na mikrowłacznik, czy moze ktos to potwierdzić ( z góry dziękuję) oraz mam jeszcze jedno pytanie, czy mogę sam to naprawić ( od razu mówie z elektryki jestem zielony)
z góry dziękuję za pomoc, bo jeszcze troche i mnie wykończy to auto:)
Problemy z oświetleniem wewnętrznym
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Na 99,9% padło mikrostyk w zamku drzwi. Ponoć można to jakoś naprawić samemu ale jak z eletryki jesteś cienki to raczej nie próbuj zeby bardziej czegoś innego nie popsuć.
Ja u siebie miałem to samo. Niestety wymiana wkładki zamka jest dość kosztowna (nowy zamek ok. 400 zł + robocizna).
Ja u siebie zdecydowałe msię na wymianę i nie bawiłem sie w zadne druciarstwo i mam świety spokój.
Zrób to jak najszybciej bo przy padniętym mikrostyku w zamku po otwarciu drzwi kierowcy nie idzie do alarmu sygnał że drzwi zostały otwarte i alarm się nie wzbudzi. Wtedy pozostaje liczyć tylko na wewnętrzne czujniki ruchu.
Ja u siebie miałem to samo. Niestety wymiana wkładki zamka jest dość kosztowna (nowy zamek ok. 400 zł + robocizna).
Ja u siebie zdecydowałe msię na wymianę i nie bawiłem sie w zadne druciarstwo i mam świety spokój.
Zrób to jak najszybciej bo przy padniętym mikrostyku w zamku po otwarciu drzwi kierowcy nie idzie do alarmu sygnał że drzwi zostały otwarte i alarm się nie wzbudzi. Wtedy pozostaje liczyć tylko na wewnętrzne czujniki ruchu.