Zgubiłem jedyny kluczyk co robić??

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

wiczek69
Nowicjusz
Nowicjusz

Zgubiłem jedyny kluczyk co robić??

Post autor: wiczek69 » wt lut 17, 2009 13:23

Zgubiłem jedyny kluczyk od kojego golfa i nie wiem co teraz? Czy można jakoś dorobic ten kluczyk? Czy musze wymieniać stacyjke i zamki?? To golf 1,8 z 1994r centralny zamek alarm originalny chyba bez immobilajzera. Z góry dzieki za porady :grin:

Awatar użytkownika
Leszek Madison
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: Leszek Madison » wt lut 17, 2009 13:41

Po pierwsze: błąd, że mając 1 kluczyk nie dorobiłeś drugiego.

Po drugie: nie znam sposobów na odzyskanie klucza nie posiadając wzorcowego :goof:

Po trzecie: Radzę rozejrzeć się za nowymi wkładkami do zamków...

Uczmy się na błędach innych

Pozdrawiam!

ZS12

Re: Zgubiłem jedyny kluczyk co robić??

Post autor: ZS12 » wt lut 17, 2009 13:48

wiczek69 pisze:Zgubiłem jedyny kluczyk od kojego golfa i nie wiem co teraz? Czy można jakoś dorobic ten kluczyk? Czy musze wymieniać stacyjke i zamki?? To golf 1,8 z 1994r centralny zamek alarm originalny chyba bez immobilajzera. Z góry dzieki za porady :grin:
zapytaj tam gdzie dorabiają klucze czy na podstawie wkładki zamka nie dorobią kluczyka mój znajomy zawiózł kiedyś wkładkę i mu dorobili tyle że była to wkładka zamka przyczepy cempingowej

Awatar użytkownika
GTI KR
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: GTI KR » wt lut 17, 2009 14:16

jak by co to mam stacyjke z mk2 z dwoma kluczykami. Wkladka jest do schowka jednych drzwi i stacyjka + dwa klucze cena 30zl do mk3 powinien pasowac. Pozatym do klapy wkladka tez by byla tylko musial bys poczekac bo kumpel ma klape z mojego. Nie wiem czy koszty dorobienia nie beda dosc wysokie, ale to by rozwiazalo problem. Mozesz dostac sie do auta czy nie??? jak tak to wyciagnij wkladke ze schowka i do rzemieslnika

BB (borówka, bandit ...)

wiczek69
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: wiczek69 » wt lut 17, 2009 15:10

mam dostęp bo samochod stoi otwarty w garażu u mnie. Ale nie mam schowka tylko airbaga. a jak wyjme z zamka to da rade tak dorobić??

Awatar użytkownika
GTI KR
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: GTI KR » wt lut 17, 2009 15:13

dorobic to dal bys rade nawet sam tylko ze to bedzie bardzo zmudne. musisz miec surowy kluczyk, wyciagasz wkladke i dzialasz. Jak wyciągiesz wkladke to bedziesz wiedzial o co chodzi. Musisz poszczegolne miejsca tak dopilowac zeby ci sie blaszki schowaly, bo wtedy da sie obrocic wkladka. Po kolei miejsce po miejscu i powinno dzialac

BB (borówka, bandit ...)

ZS12

Post autor: ZS12 » wt lut 17, 2009 15:26

wiczek69 pisze:mam dostęp bo samochod stoi otwarty w garażu u mnie. Ale nie mam schowka tylko airbaga. a jak wyjme z zamka to da rade tak dorobić??
zanieś poprostu tam gdzie dorabiają klucze

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”