Zimny silnik nie odpala
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
Zimny silnik nie odpala
Z rana silnik nie chce odpalic jak jes zimny dopiero za 10 razem odpali,nieraz wcale nawet
nie chce odpalic sprawdzłem aku jest dobry odpalałem na kable od innego samochodu i samochód odpalił za pierwszym. Co moze być? Rozrusznik?
nie chce odpalic sprawdzłem aku jest dobry odpalałem na kable od innego samochodu i samochód odpalił za pierwszym. Co moze być? Rozrusznik?
Underworld3
-
- Mały gagatek
Witam! Też mam to samo kolego tylko ja wymieniłem : świece, kable, kopółke, palec, aparat zapłonowy nie nowy ale dobry i jeździłem jakiś czas nagle obroty zaczeły skakać okazało się że stabilizator gumow miedzy kolektorem a komorą wtyskową był pęknięty i brał lewe powietrzy kupiłem wymieniłem wczoraj dzisiaj rano wsiadam nie odpala dopiero po długim kręceniu i naciskaniu na gaz z oporem wszedł na obroty tak jakby dalej zapowietrzał się POMÓŻCIE bo nie mam pojęcia co mu jest
-
- Mały gagatek
-
- Nowicjusz
-
- Mały gagatek
Czyszczenie nie zawsze pomaga,żeby całkowicie ją wyeliminować proponuje wymiane razem z palcem ,następnie trzeba by zerknąć na filtr paliwa,powietrza lub czujnik temp.|Ato że odpalił ci z przewodów nie uważasz zaprzypadek?
[ Dodano: 18 Lut 2009 09:36 ]
[ Dodano: 18 Lut 2009 09:36 ]
Sprawdzenie nic nie kosztujejohnyjava pisze:mówisz że reset ??
-
- Nowicjusz
golf 3 1.6 95 rok b gaz
tez tak mam po dlugim postoju nie pali wymienione swiece kopulka palec przewody wn czujnik temp i nic przychodze rano nie odpali odpiolem wtyczke od cz temperatury zagadal od razu sprobuj zobaczymy co dalej bedzie
-
- Nowicjusz
Re: golf 3 1.6 95 rok b gaz
A jak odpali to czujnik do wymiany?pawel 3 pisze:tez tak mam po dlugim postoju nie pali wymienione swiece kopulka palec przewody wn czujnik temp i nic przychodze rano nie odpali odpiolem wtyczke od cz temperatury zagadal od razu sprobuj zobaczymy co dalej bedzie
Underworld3
golf 3 1.6 95 rok b gaz
nie wiem czy ty masz do wymiany ja wymienilem na nowy i nieodpalal ale jak sciaglem wtyczke to odrazu zagadal cos chyba jest z monowtryskiem ...............no ale zobacz jak sciagniesz wtyczke czy ci zagada jak nie bedziesz mogl odpalic to nie piluj do skutku tylko sciagnij wtyczke i sprobuj odpalic
wypiołem wtyczke od czujnika temp. i nic nie pomogło nie zapalił od strzała tylko musiałem kręcić dług czyli odpada czujnik Chciałem wyczyścić przepływomierz powietrza ale jakieś plastikowe nie rozbieralne to jest Pytanko co reguluje automatycznym ssanie myśle że to ma coś związek z tym bo raz jak już od pale to ma obroty 500 a póżniej jak mu dam konretnie po gazie to ma tak 1200 ??
[ Dodano: 18 Lut 2009 17:09 ]
Byłem u kolegi mechanika pod pieliśmy do komputera i okazało się że to silniczek krokowy szaleje teraz pytanie może ktoś wie za ile taki silniczek boscha można dostać u mnie podobno ok 500zl
[ Dodano: 18 Lut 2009 17:09 ]
Byłem u kolegi mechanika pod pieliśmy do komputera i okazało się że to silniczek krokowy szaleje teraz pytanie może ktoś wie za ile taki silniczek boscha można dostać u mnie podobno ok 500zl