Przy rozgrzanym silnkiu traci moc.
Moderatorzy: bugalon, kkkacper, toffic, VIP
- red87
- Mały gagatek
- Kontakt:
Przy rozgrzanym silnkiu traci moc.
Witam mam klopot bo nie wiem co zrobic. G60 jak jest zimny silnik to auto sie zachowuje sie normalnie reaguje nawet na minimalne przyspieszenie, ale jak sie zagrzeje do pewnej temperatury to zaczyna szarpac, slychac jak by chodzilo na 3 cylindry, przyspiesza da 3 tysiecy obr. i dalej nie chce, czasami strzela z tlumika. Ale jak sie tak zachowuje to z wcisnietym gazem w podloge przyspiesza normalnie tylko na inne polozenie gazu nie chce reagowac. Ja myle ze moze to byc jakis czujnik temperatury ktory wysyla dane do komputera. Mogloby to byc albo macie inne pomysly.
- evolution
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
niebieski, sonda lambda, copot, switch przepustnicy
Urodzinowa Promocja!!!
EVOLUTION MOTOR SPORT
Jakimów Jacek Wrocław tel. 608738768 Tuning Mechaniczny itd.
EVOLUTION MOTOR SPORT
- evolution
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
sonda jak pada to zawsze jest zalezne od temp, nie pracuje ona do pewnej temp silnikared87 pisze:dzisiaj bede to ogladal. wpierw sprawdze ten niebieski, sonda lambra tez by mogla byc tylko przewaznie jak sonda padnie to jest to niezalezne od temperatury. a co to jest ten copot?? bo jakos nie wiem.
Urodzinowa Promocja!!!
EVOLUTION MOTOR SPORT
EVOLUTION MOTOR SPORT
-
- Ma gadane
- Kontakt:
Podepnę się pod temat bo mam dość podobny problem tyle że u mnie nic nie strzela w wydech.
Mój problem polega na tym że rano gdy odpalę auto jest wszystko pięknie. Ale wystarczy że silnik złapie pewną temperaturę mniej więcej po ok. 5km i zaczyna wariować. Przerywa szarpie i nie pracuje na jeden cylinder. Jest to silnik PG z sekwencyjnym wtryskiem gazu. Proszę nie winić za to LPG ponieważ dzieje się to także na PB.
Wymieniłem już świece, przewody, kopułkę i palec i problem nadal pozostaje. Wszystko stało się jakiś czas temu i to nagle. Jadąc autem wszystko było ok. lecz musiałem zwolnić żeby przejechać przez przejazd kolejowy i stało się to czyli przestał jakby pracować na jeden cylinder. Dodam że gdy się zatrzymam i zgaszę na chwilkę to po ponownym odpaleniu jest dobrze lecz mija może 30 sekund i problem pojawia się znów. Ręce mi już opadają ponieważ autko ma iść na sprzedaż a problem nie znika mimo nowych części. Jeśli ktoś się ktoś orientuje w czym problem to bardzo proszę o pomoc. Pozdrawiam.
Mój problem polega na tym że rano gdy odpalę auto jest wszystko pięknie. Ale wystarczy że silnik złapie pewną temperaturę mniej więcej po ok. 5km i zaczyna wariować. Przerywa szarpie i nie pracuje na jeden cylinder. Jest to silnik PG z sekwencyjnym wtryskiem gazu. Proszę nie winić za to LPG ponieważ dzieje się to także na PB.
Wymieniłem już świece, przewody, kopułkę i palec i problem nadal pozostaje. Wszystko stało się jakiś czas temu i to nagle. Jadąc autem wszystko było ok. lecz musiałem zwolnić żeby przejechać przez przejazd kolejowy i stało się to czyli przestał jakby pracować na jeden cylinder. Dodam że gdy się zatrzymam i zgaszę na chwilkę to po ponownym odpaleniu jest dobrze lecz mija może 30 sekund i problem pojawia się znów. Ręce mi już opadają ponieważ autko ma iść na sprzedaż a problem nie znika mimo nowych części. Jeśli ktoś się ktoś orientuje w czym problem to bardzo proszę o pomoc. Pozdrawiam.
Św. Krzysztof jeździ z nami tylko do prędkości 120 km/h, po czym swoje miejsce odstępuje św. Piotrowi.
-
- Ma gadane
- Kontakt:
-
- Ma gadane
- Kontakt:
- evolution
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
krzysztof w, nie wymieniamy wszystkiego po kolei a po kolei wszystko sprawdzamy i wymiana uszkodzonego elementu nie powiedziane jest tez ze wymieniajac wszystko trafisz na usterke...
Urodzinowa Promocja!!!
EVOLUTION MOTOR SPORT
EVOLUTION MOTOR SPORT
krzysztof w pisze:Podepnę się pod temat bo mam dość podobny problem tyle że u mnie nic nie strzela w wydech.
Ja mam dokładnie to samo , identycznie , wszystko już wymieniłem oprócz sondy lambda , moze byc ona dlatego ze ona pod wpływem temperatury steruje miesznakom paliwa , jak sparwdzic sonde lambda czy dziala ?