MK3 lyka olej POMOCY
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Mały gagatek
MK3 lyka olej POMOCY
WITAM MAM MOTOR 2E I CHCIALBYM SIE DOWIEDZIEC JAKA MOZE BYC PRZYCZYNA BRANIA OLEJU SILNIK NIE KOPCI JAKO TAKICH WYCIEKOW NIE ZAUWAZYLEM A SILNIK MA PRZEJECHANE 170TYS PRACUJE NAPRAWDE LADNIE I CICHO PROSZE O PORADY
-
- Mały gagatek
-
- Mały gagatek
-
- Mały gagatek
-
- Mały gagatek
witam....ja mam passata z takim samym silnikiem i tez mam podobny problem , czyli ubywa mi troszku oleju moze mniej niz Tobie tylko u mnie czuc dziwnie spaliny . Bede tez musial sie chyb wziasc za te uszczelniacze . Silniczek mi smiga super tylko ten olej ..........uszczelniacze nie sa drogie tylko trochu roboty przy tym ........
-
- Mały gagatek
-
- Mały gagatek
- dondawidos
- Mały gagatek
koszt wymiany to jakieś 2 zł. x 8szt. no i uszczelka pod pokrywe zaworow ok.15 zł., ewentualnie uszczelniacz walka rozrządu (simering) tez nie drogi a za robote to sie nie orietuje.
No i oczywiście da sie bez sciagania głowicy- w serwisówce zalecają kompresor podpiac do otworu świecy ale ja osobiscie przyspawalem nakrętke 8 do drutu i podstawilem pod zawór.
Przydadza ci sie do tego jakies kleszczyki, chyba ze masz chude palce bo podejscie do blokady jest ciulowe.
No i oczywiście da sie bez sciagania głowicy- w serwisówce zalecają kompresor podpiac do otworu świecy ale ja osobiscie przyspawalem nakrętke 8 do drutu i podstawilem pod zawór.
Przydadza ci sie do tego jakies kleszczyki, chyba ze masz chude palce bo podejscie do blokady jest ciulowe.