![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
Domykanie szyb z kluczyka??!!
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- Maćko1979
- Użytkownik
- Kontakt:
Koledze mojama, chodziło o programik botowalny z płytki czyli vds prostopmen pisze:Juz pisalem wyzej ze czeskim programem idzie przez usb i nawet dziecko moze to zrobic
Diagnoza autek z rodziny VW (również Ford GALAXY) i gniazdem OBD (na razie tylko) również z CAN!!!!! Warszawa i okolice. Po informacje zapraszam na PW.
Golfika już nie ma została POLÓWECZKA.
Troche pobawiłem się dzisiaj z mizernym efektem.
1.
VDS PRO + kabel USB (viaken) = brak połączenia (chciałem się upewnić)
2.
Ten czeski program też coś nie zadziałał. Podczas "zabiegu" wywalił mi taki komunikat:
![Obrazek](http://images44.fotosik.pl/71/00f0c28809ae06fbmed.jpg)
Nie wiem co to znaczy, ale szyby nie działają. Na ich stronie wyczytałem coś:
WV Golf / Golf Variant od modelového roku 2001 (r.v. 2000)
To chyba znaczy, że tylko auta od 2000 roku (ja mam 99).
1.
VDS PRO + kabel USB (viaken) = brak połączenia (chciałem się upewnić)
2.
Ten czeski program też coś nie zadziałał. Podczas "zabiegu" wywalił mi taki komunikat:
![Obrazek](http://images44.fotosik.pl/71/00f0c28809ae06fbmed.jpg)
Nie wiem co to znaczy, ale szyby nie działają. Na ich stronie wyczytałem coś:
WV Golf / Golf Variant od modelového roku 2001 (r.v. 2000)
To chyba znaczy, że tylko auta od 2000 roku (ja mam 99).
Ostatnio zmieniony wt lut 24, 2009 23:02 przez mojama, łącznie zmieniany 1 raz.
No tak, z tego co piszą tu dopiero wersja 2.0 obsłuży mój moduł. Tylko nie rozumiem czy tej wersji jeszcze nie ma czy trzeba wykonać jakieś magiczne kroki żeby ją dostać:greg pisze:twój moduł komfort jest 1J0959799AH którego czeski program nie obsługuje.
Motordiag Komfort Manager FULL 2.0
Plná verze již brzy ke stažení!!!
Sledujte prosím tuto stránku, informace o možnosti získání plná verze programu MKM FULL 2.00 se zde objeví jakmile budou k dispozici.
dodane:
Dobra już wiem
Pełna wersja już wkrótce do pobrania
Obserwuj tę stronę, prosimy o informacje na temat sposobu uzyskania pełnej wersji MKM 2,00 FULL tutaj pojawiają się, kiedy będą dostępne.
Ostatnio zmieniony śr lut 25, 2009 13:08 przez mojama, łącznie zmieniany 2 razy.
u mnie domykanie szyb działa ale tą funkcję, z tego co tu wyczytuję, raczej realizuje dodatkowy alarm a zależy mi również na otwieraniu szyb z pilota... tyle że jest mały problem. mój moduł komfortu nie odpowiada! vag, vwtool ani ten czeski programik nie mogą się połączyć z modułem komfortu. z tego co pamiętam kiedyś komunikacja była.
co może być nie tak? myślicie że moduł jest uwalony czy co? wszystko niby działa... oprócz komunikacji![crazy :crazy:](./images/smilies/crazy.gif)
co może być nie tak? myślicie że moduł jest uwalony czy co? wszystko niby działa... oprócz komunikacji
![crazy :crazy:](./images/smilies/crazy.gif)
greg pisze:czy kiedykolwiek byłą mozliwość komunikacji na vag
a raczej jestem o tym przekonany.paczu pisze:z tego co pamiętam kiedyś komunikacja była.
w kluczyku na bank. do alarmu dodatkowego mam osobny pilot i głównie tym pilotem otwieram i zamykam auto, wtedy szyby się domykają automatycznie, nie trzeba przytrzymywać żadnego przycisku. wcześniej myślałem że alarm wysyła sygnał zamknięcia drzwi do modułu komfortu a ten z kolei domyka szyby ale najwidoczniej jest inaczej.greg pisze:czy aby an pewno pilot w kluczyku to vw?
pilotem w kluczyku też mogę otwierać i zamykać samochód ale wtedy uzbrajany jest tylko ori alarm. jak włożę kluczyk do zamka, przekręcę i przytrzymam to szyby się otwierają i zamykają.
a moduł komfortu jest gdzie? ...podobno pod fotelem i tapicerką. żeby się do niego dobrać trzeba wyciągać fotel?greg pisze:zdejmij osłonę - odczytaj jaki masz moduł i na ile wtyczek
Ostatnio zmieniony śr lut 25, 2009 17:03 przez paczu, łącznie zmieniany 1 raz.
dokładnie tak. gdzieś czytałem jak się dobrać do modułu komfortu i to dotyczyło passata, myślałem że w goferku jest tak samo.Kajzer-K1 pisze:Pewnie chodzi mu o to że w passatach b5 moduł komfortu jest pod fotelem i koledze się może pomyliło
[ Dodano: 26 Lut 2009 17:41 ]
wydobyłem moduł.
numery
![Obrazek](http://images40.fotosik.pl/68/762fedc168f8d5f1med.jpg)
wtyczki
![Obrazek](http://images41.fotosik.pl/68/514226f82258b19cmed.jpg)
a może to pęknięcie ma coś wspólnego z tym problemem
![Obrazek](http://images41.fotosik.pl/68/da19bb476cca2f29med.jpg)
- Maćko1979
- Użytkownik
- Kontakt:
To w passacie jest blisko fotela ale nie pod nim może stąd ta pomyłkagreg pisze:o co chodzi ci z tym fotelem?
Diagnoza autek z rodziny VW (również Ford GALAXY) i gniazdem OBD (na razie tylko) również z CAN!!!!! Warszawa i okolice. Po informacje zapraszam na PW.