[golf mk3]GTI 20th Anniversary Edition - powered by S3 20VT
Moderator: G0 Karcio
- Kevin_mkII
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
dzis znalazłem chwile czasu i zabrałem sie za czyszczenie komory którą troche ząb czasu jednak nadgryzł, kilka nie groźnych ognisk rudej ale bez tragedii papierek ścierny i sie to zeszlifuje,
nasuwa sie jeden wniosek... bedzie trzeba sie zabrać za komore i ja pomalowac a najpierw te wszystkie dziury zaspawać
praktycznie tylko połowa komory została wyczyszczona bo cały praktycznie czas poswieciłem na czyszczenie skrzyni biegów, dla porównania:
PRZED
W TRAKCIE
PO czyszceniu
nasuwa sie jeden wniosek... bedzie trzeba sie zabrać za komore i ja pomalowac a najpierw te wszystkie dziury zaspawać
praktycznie tylko połowa komory została wyczyszczona bo cały praktycznie czas poswieciłem na czyszczenie skrzyni biegów, dla porównania:
PRZED
W TRAKCIE
PO czyszceniu
- Kevin_mkII
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
dm414 pisze:nie no skrzynia niebo a ziemia.. teraz będziesz ją malował?
taaa raczej tak
a wiec dziś czyściłem druga strone komory... wyszła nam piekna koleżanka ruda... no_coment
w dzwonie mcpersona jest otwor gdzie biegnie czujnik absu i ten zaslepiony jest gumową zaślepką od której cały syf sie zbierał... na szcescie ruda jest powierzchniowa, jednak nie bedziemy sie bawić w półśrodki... wytniemy fragment skorodowany i wstawimy świezy
PRZED
PO
C.D.N....
- Rafalek114
- Forum Master
- Kontakt:
- Kevin_mkII
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Rafalek114 pisze:kurdee szkoda bo dodatkowe koszta sie robia
niestety lub stety ale tak czy siak komore chcialem malowac... mowi sie trudno, i robi sie dalej :)odkrecilem tez dzis zamach.. w tym tygodniu przykrecimy go do 1.8t i spasujemy skrzynke
jestem pewny... a to ze ruda jest to nic nie poradze... takie nasze VWeje... na kazdym ruda gdzies siedzi, najczesciej w najmniej spodziewanm miejscudm414 pisze:ale przynajmniej będziesz pewny czym jeździsz
http://www.golf3forum.de/thread,threadi ... e-114.html
[url=http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=141210&postdays=0&postorder=asc&start=0]byłe mk3[/url]
- Kevin_mkII
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
mcsym pisze:http://www.golf3forum.de/...0,page-114.html
nie wiem co oni tam pisza ale chyba źle nie piszą o nim
dzieki za linka
- Kevin_mkII
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
no wiec dziś znowu mało czasu było ale na tyle duzo by przekonać sie ze skrzynia z tdi pasuje na swoje miejsce,
jedyny mankament jaki spostrzegłem to spływ oleju z turbo, bedzie trzeba go przerobić gdyż przez niego nie przykrece łapy z silnika do bloku (zaznaczone na obrazku), a co do samej łapy przypasowałem ją i też pasuje ]
dzis tez sam sobie sprzedałem poduszke silnika lewą z Lemfordera otwieram paczke a tam co najbardziej lubie zeszlifowane numery oryginału także sie długo nie zastanawiałem nad kupnem
jedyny mankament jaki spostrzegłem to spływ oleju z turbo, bedzie trzeba go przerobić gdyż przez niego nie przykrece łapy z silnika do bloku (zaznaczone na obrazku), a co do samej łapy przypasowałem ją i też pasuje ]
dzis tez sam sobie sprzedałem poduszke silnika lewą z Lemfordera otwieram paczke a tam co najbardziej lubie zeszlifowane numery oryginału także sie długo nie zastanawiałem nad kupnem
- emilson
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
kabelki kabelki balagan pod maska to co lubie ale jak juz bedzie złozone wszystko to pozniej bling bling mniemam? pod maska czy raczej schludnie i czysto bez fajerwerkow??
mym skromym zdaniem wszystko co mozna w poler to w poler chyba ze jest kasa na chromowanie to nic juz nie bede pisal
mym skromym zdaniem wszystko co mozna w poler to w poler chyba ze jest kasa na chromowanie to nic juz nie bede pisal
never ending story