No jak sobie tak pooglądałem tego webera to wydaje mi się, że po włączeniu ssania podawana jest dodatkowa ilość mieszanki, bokiem obok gardzieli. Tak więc jeżeli na LPG zaciągnę ssanie to będzie dodatkowy przepływ powietrza bokiem, czyli tak jakbym uchylił przepustnicę. Bo faktycznie, ssanie nie rusza przepustnicą. Ale myślę, że to działa tak jakbym uchylił przepustnicę, bo zwiększa się podciśnienie w kolektorze prze dodatkowy kanał od ssania.bandyta mk1love pisze:MiSzOn, nie wiem czy dobrze rozumuje...ale wg mnie niewiele Ci to da na LPG bo w weberze ssanie nie uchyla chyba przepustnicy a tylko zwiększa dawkę paliwa...
No jeszcze nie chodzi. Mam dwa webery, ale trochę wybrakowane i muszę z dwóch zrobić jednego. Muszę jeszcze materiał na kryzę kupić i ją zrobić. No i trzeba to wszystko poskładać, a niestety cierpię na brak odpowiedniej ilości czasu, niestety. Mam nadzieję tylko, że jak to w końcu założę to sprawdzę wreszcie jak ten silnik ma śmigać.bandyta mk1love pisze:swoją drogą to jak Ci GU chodzi na weberze,jak osiągi?, jakieś kille?;>
Chodzi Ci o ten wężyk od podciśnienia co idzie do podciśnieniowego przyspieszacza zapłonu? On oryginalnie powinien być podłączony do króćca na wężu od serwa. Tam są dwa takie króćce i do jednego z nich podłącz ten wężyk.bandyta mk1love pisze:jeszcze jedno mam pytanko...gdzie mam podłączyć króciec od aparatu zapłonowego bo wcześniej był chyba do gaźnika,więc teraz gdzie?