Czy to chłodnica ? a może kruciec ? lub wąż ? lub opaska ?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Czy to chłodnica ? a może kruciec ? lub wąż ? lub opaska ?
[ Dodano: 28 Lut 2009 10:52 ]
NIe wiem ale chyba zlokalizowałem usterkę ,ściągnąłem atrapę z przodu chłodnicy i ukazał mi się taki widok jak na fotce, cy mógł by kto mi napisać czy to jest z chłodnicy to wszystko mokre? na fotce , zrobiłem prawa stronę i lewą chłodnicy, i gdzie to wycieka ? i się uszkodziło?Dodam ze jak jechałem na mieście zauważyłem właśnie jak mi z tej mokrej strony leciał lekki dym lub para, a po zatrzymaniu widziałem takie 3 strugi ściekającej cieczy po zderzaku z pod szpary atrapy po lampom.
NIe wiem ale chyba zlokalizowałem usterkę ,ściągnąłem atrapę z przodu chłodnicy i ukazał mi się taki widok jak na fotce, cy mógł by kto mi napisać czy to jest z chłodnicy to wszystko mokre? na fotce , zrobiłem prawa stronę i lewą chłodnicy, i gdzie to wycieka ? i się uszkodziło?Dodam ze jak jechałem na mieście zauważyłem właśnie jak mi z tej mokrej strony leciał lekki dym lub para, a po zatrzymaniu widziałem takie 3 strugi ściekającej cieczy po zderzaku z pod szpary atrapy po lampom.
- Lukasz_mk2
- Forum Master
Myślę że puszcza na łączeniu.
Ja też tak miałem (no, ze 3x mniej ciekło) i udało i się to rok temu naprawić... kombinerkami
Po prostu ząbek po ząbku podociskałem tak jak na rysunku poniżej i... ustało.
Spróbuj podociskać z wyczuciem, to nic nie kosztuje a szkoda za szybko kupować chłodnicę do starego auta. Kto wie ile to jeszcze pojeździ.
Ja też tak miałem (no, ze 3x mniej ciekło) i udało i się to rok temu naprawić... kombinerkami
Po prostu ząbek po ząbku podociskałem tak jak na rysunku poniżej i... ustało.
Spróbuj podociskać z wyczuciem, to nic nie kosztuje a szkoda za szybko kupować chłodnicę do starego auta. Kto wie ile to jeszcze pojeździ.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony sob lut 28, 2009 15:11 przez Cefaloid, łącznie zmieniany 1 raz.
Konto usunięte.
Tak zrobiłem , pojechałem do sklepu, kopiłem nowa chłodnicę - Koszt 150 zł.
Na szrocie chcieli 100 zł wiec nie brał z reszta używki chyba i tak by nie brał.
Regeneracja 50zl, ale trza czekać i tez na jakiś czas tylko będzie.Kopiłem nową i myślę ze na długo posłuży
-Chłodnica 150 zł nowa
-Płyn Petrygo 30 zł 5 Litrów
-Koszt roboty 0 bo własny )
Razem 180 zł
Na szrocie chcieli 100 zł wiec nie brał z reszta używki chyba i tak by nie brał.
Regeneracja 50zl, ale trza czekać i tez na jakiś czas tylko będzie.Kopiłem nową i myślę ze na długo posłuży
-Chłodnica 150 zł nowa
-Płyn Petrygo 30 zł 5 Litrów
-Koszt roboty 0 bo własny )
Razem 180 zł
- jablonski89
- Użytkownik
- Kontakt:
- jablonski89
- Użytkownik
- Kontakt: