9A turbo na tlokach z nissana
Moderatorzy: bugalon, kkkacper, toffic, VIP
ja mam mozliwosc kupna takich tloków za 85zl za sztuke w necie znalazlem cos takiego...
Tłoki 9A
Tłoki z CA18DET jest podany opis wymiatów tłoka itp. itd. mowicie zeby z VAG'a podajcie z jakiego co i jak jezeli chodzi wam o tłoki z 2e i zeby wyfrezowac otwory pod zawory to nie kreci mnie cos takiego...
[ Dodano: 27 Lut 2009 15:38 ]
wiec wychodzi mi na to ze tloki z nissana jest tylko o 0.2 niższy wiec i tak nieodpręże silnika :-/
Tłoki 9A
Tłoki z CA18DET jest podany opis wymiatów tłoka itp. itd. mowicie zeby z VAG'a podajcie z jakiego co i jak jezeli chodzi wam o tłoki z 2e i zeby wyfrezowac otwory pod zawory to nie kreci mnie cos takiego...
[ Dodano: 27 Lut 2009 15:38 ]
wiec wychodzi mi na to ze tloki z nissana jest tylko o 0.2 niższy wiec i tak nieodpręże silnika :-/
JADĄC Z PRĘDKOŚCIĄ 280KM/H...
TO CO JEST PRZED TOBĄ...
JEST JUŻ PRZESZŁOŚCIĄ...
TO CO JEST PRZED TOBĄ...
JEST JUŻ PRZESZŁOŚCIĄ...
- olozwirski
- 2 SLOW 2 PLAY
-
- V.I.P.
- Kontakt:
jakies konkrety ?olozwirski pisze:Ja sie przygladalem blizej tematowi i wychodzi na to ze sie nie da seryjnymi tlokami z ca18det odprezyc 9A pod turbo.
[ Dodano: Sob Lut 28, 2009 7:48 am ]
Poszukaj w archiwum, dokladnie opisywałem co trzeba zrobic zeby miec 8:1. Wszystko tam jest policzone.Paweł18 pisze:A co mozecie powiedziec na temat tloków od 9a w bloku kr. Ile one odpreza silnik. Podobno do 8 z kawalkiem. Czy to prawda. Czy cos jeszcze sie przeklada zeby tak silnik odprezyc
Pozdrawiam
Bugalon
Mk2 syncro 1.8 16V T - GT2871R - składa sie :)
Mk3 Variant TDI 1.9 AFN na pokladzie
Bugalon
- olozwirski
- 2 SLOW 2 PLAY
-
- V.I.P.
- Kontakt:
No tak uzasadnienie typu "budowa tłoka" wiele wyjaśnia. Jeśli wysokość denka tłoka jest taka sama jak w 9A, wymiar sworznia jest taki sam jak w 9A i dodatkowo tłok jest podebrany na środku denka to dla mnie jest to budowa umozliwiająca odprężenie a nie na odwrót.olozwirski pisze:Poprostu sie nie da, budowa tloka z ca18det jest taka ze seryjny tlok nie odprezy nam 9A, co tu mozna jeszcze dopisac?bugalon pisze:jakies konkrety ?
Dla mnie konkretem jest liczba a nie ogolnikowe stwierdzenie. Możesz podać wymiar tłoka, który jest problematyczny? Sprawa będzie jasna i nie będzie wątpliwości.
No offence Olo ale do mnie nie trafiają tłumaczenia typu "nie da sie" bez konkretnego logicznego uzasadnienia.
Pozdrawiam
Bugalon
Bugalon
- olozwirski
- 2 SLOW 2 PLAY
Wyjasnie o co chodzi. Tlok z ca18det ma wysokosc 30mm a tlok 9A 30.2mm, mierzone od srodka swoznia do denka. Oba swoznie sa takie same. denko w tloku nissana jest identyczne jak w 9A czyli plaskie a nie podebrane jak na twoim zdjeciu. mowie o seryjnych tlokach.
bugalon pisze:No tak uzasadnienie typu "budowa tłoka" wiele wyjaśnia. Jeśli wysokość denka tłoka jest taka sama jak w 9A, wymiar sworznia jest taki sam jak w 9A i dodatkowo tłok jest podebrany na środku denka to dla mnie jest to budowa umozliwiająca odprężenie a nie na odwrót.olozwirski pisze:Poprostu sie nie da, budowa tloka z ca18det jest taka ze seryjny tlok nie odprezy nam 9A, co tu mozna jeszcze dopisac?bugalon pisze:jakies konkrety ?
Dla mnie konkretem jest liczba a nie ogolnikowe stwierdzenie. Możesz podać wymiar tłoka, który jest problematyczny? Sprawa będzie jasna i nie będzie wątpliwości.
No offence Olo ale do mnie nie trafiają tłumaczenia typu "nie da sie" bez konkretnego logicznego uzasadnienia.
-
- V.I.P.
- Kontakt:
No i to jest konkret Dzieki.olozwirski pisze:Wyjasnie o co chodzi. Tlok z ca18det ma wysokosc 30mm a tlok 9A 30.2mm, mierzone od srodka swoznia do denka. Oba swoznie sa takie same. denko w tloku nissana jest identyczne jak w 9A czyli plaskie a nie podebrane jak na twoim zdjeciu. mowie o seryjnych tlokach.
Pozdrawiam
Bugalon
Bugalon