MOKRY pas MKII

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
alfikt
Mały gagatek
Mały gagatek

MOKRY pas MKII

Post autor: alfikt » śr gru 21, 2005 12:43

Witam mam taki problemik ostatnio zauwazylem ze po rozwinieciu pasa pasażera jest on mokry.
Moze ktos tak miał co moze byc przczyna to wyglada tak jakby tam dostawala sie woda , śnieg i jest mokry od tego miejsca co jest zwiniety na dole w boczku.

Awatar użytkownika
Mariusz Z.
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: Mariusz Z. » śr gru 21, 2005 16:15

Może masz dziurę w progu?

Awatar użytkownika
Buli1984
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: Buli1984 » śr gru 21, 2005 18:14

Mam dokładnie ten sam problem. Dziur w podłodze nie mam. Pas pasażera mokry, a jak przyciśnie mrozem to pas zablokowany. Nie mam pojęcia skąd ta woda...

pepo7
Ma gadane
Ma gadane
Kontakt:

Post autor: pepo7 » śr gru 21, 2005 19:50

Może to różnica temperatury( i zbiera sie rosa) podparowuje i zamaka miałem tak z fotelem
jak sie wsiadało to jak na wodzie podparowywało pod pokrowcem i juz a ze ze sztucznym łączony to sie woda zbierała .

lubie wiedziec co mam i czym jadę
GG 6546710
GOLFIK MK III 1.8 ADZ + LPG
Passata B5 1.6 AHL+LPG

Tomasz Żaguń
Forum Master
Forum Master

Post autor: Tomasz Żaguń » śr gru 21, 2005 20:28

Napewno macie MKII 3d.Wiem co jest bo sam to miałem ,a więc leci Wam woda z pod uszczelki okna tylnego błotnika prosto na pas.Tak wogóle to pasy w nowszych autach są zabezpieczone w taki sposób że są z góry zakryte folią choć wody tam niema ale profilaktycznie tak robią.Macie dwie możliwości 1: zasłonić pas z góry folią tak czy siak to zróbcie ale taką grubszą żeby się niepodwinęła w pas a po drugie to zabezpieczcie szybę przed przeciekaniem.Ja to robiłem tak że pod uszczelkę podkładałem kawałek przewodu elektrycznego 1,5 mm .Kładłem go w pionie przed narożnikiem szyby zaraz przy drzwiach i już nigdy niemiałem mokrego pasa.Pozdrawiam.

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”