Korozja
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Forum Master
- tomyart
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Też tak radze co orginał to orginałTomasz Żaguń pisze:Niewymieniaj progu jak niema takiej potrzeby jak masz oryginał
To miejsce na progu jest dość wrażliwe na korozje bo wystarczy że ktoś podkładał lewarek niewłaściwie, lewarek się przegioł uszkodził konserwacje a potem jak jedziesz po wodzie to błoto chlapie idealnie w to miejsce (sprawdz) dlatego tam dość szybko pojawia się rdza. Jak w miarę szybko zrobisz z tym pożądek to napewno nie będziesz musiał wymieniać całego progu a dodatkowo zaoszczędzisz kupę kasy, jak to jest pod spodem to nawet malować nie będziesz musiał. A jak wymienisz cały to :blacharz,lakiernik (każdy swoje weźmie) i jeszcze i tak jakość tej blachy nie będzie taka jak najgorszego orginału.
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
Tak to oryginał z pewnością. Jestem tego pewien na stówe. Prześle Wam zdięcie tego tylko wysępie od dziewczyny cyfrówke bo sam nie posiadam. Na jutro postaram się mieć to zdięcie i wtedy mi napiszecie co z tym zrobić dokładnie. Ja bym się skłaniał do tego by poprostu szczelić tam jakąś łatke albo potraktować to migomatem. tak czy inaczej zresztą będzie migomat w robocie lub spawarka.Tomasz Żaguń pisze:Niewymieniaj progu jak niema takiej potrzeby jak masz oryginał
Na jutro będą zdięcia - mam nadzieje. Powiedzcie mi prosze jak szybko to bedzie postepować ? Acha - auto będzie u mnie i pragne zrobić to nie jak na giełde tylko poprostu dla siebie, czyli jak najlepiej. Powiedzcie co robić. Zreszta wrzuce zdięcie i powiecie!!! Już się bałem że prug wymieniac będe musiał. Reszta progu jest w stanie powiedziałbym nienaruszonym tylko to miejsce jest takie. Drugi próg, po drugiej stronie jest też nienaruszony. Wygląda idealnie !!! Tak więc ktoś musiał zajebać i odstawić maniane kiedy podnosił auto. ja mam samochód niecały miesiąc i podnosiłem go raz ale z drugiej strony ponieważ kultularnie i naprawde bardzo cicho pracujący silnik 1.4 zaczął pracować jak w zaporożcu> Okazało się że poszła wiązka elastyczna przed pierwszym tłumikiem. 120 zł u fachowca poszłooooooooooooo :/
- hanti
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
przejdzie jeśli założysz na to szpachlę z włóknem szklanym i na to wykończeniówkę (robiłem tak szwagrowi)Adamtd pisze:to co radzisz z pianką jest dobre ale przed wyjazdem na giełde samochodową (choć "testu śrubokrętowego" nie przechodzi ) a tak to zalecana jest naprawamoment pisze:najlepiej wymienić to jest najlepsze rozwiązanie ale jesli chcesz coś zrobić tymczasowo i przeczekać zime żeby nie było gorzej to wstrzyknij w ta dziure troche p[ianki montażowej do okien tak żeby wychodziłaz progu( oczywiście przez tą dziurę) i zasmaruj to jkimś biteksem czy czyms takim. Jest to krótko trwałe rozwiazanie a wymiana progu i takj sie nie ominie . pozdro
-
- Forum Master
Bartek 85 czekamy na foto.... Barthetzk102 jeśli chodzi o tylny pas to trzeba zapewne podklepać, poszpachlować i pomalować niestety a od środka zakonserwować i koniec pieśni ewentualnie poczekać do wiosny i tak to zrobić tak samo a co dpo drzwi i tej centki to najgorsza rzecz bo dla takiego g..... praktycznie trzeba drzwi malować !!!! Jedynie co można zrobić to kupić akryl z utwardzaczem i odpowiednio wymieszać i zrobić centkę .Niestety takie rzeczy są najgorsze .Pozdro
- barthetzk102
- Nowicjusz
- Kontakt:
- wójaszek
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
a co myślicie o tego typu urządzeniach sądząc po komentarzach to chyba jednak ten układzik działa http://www.allegro.pl/show_item.php?item=78625750
[url=http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=217495][img]http://img516.imageshack.us/img516/3865/c6b24316065aee5c.jpg[/img][/url]
-
- Forum Master
Ble ble ble Jak już jest korozja to będzie a jak jej niema to niema.Trzeba lat badań aby powiedzieć czy to działa a bajer jest.Jakies 10-15 lat temu też takie sprzedawali no i g.... to dawało ale jak chcecie.Jak ktoś dożyje 90 lat przy jednym aucie i przy zastosowaniu tego cuda niech podzieli się spostrzeżeniami na forum ,będziemy czekać!!!
-
- Ma gadane
- Kontakt:
Najlepiej jeżeli to mała dziura zrobić solidną wstaweczkę. Po co cały próg wycinać a te progi rzemieślnicze to jest shit jak ich dobrze nie zakonserwujemy po wymianie to po 3 2-3 latach się wysypią. Ja bym postawił na zrobienie ładnej wstawki i póżniej dobrze próg cały przelaćnp. Fluidolem i będzie git. Ale nie martw sięty ja nawet 3 z 95 roku widziałem z korozją na nadwoziu. POZDRO.
[ Dodano: Pią Sty 06, 2006 08:03 ]
Najlepiej jeżeli to mała dziura zrobić solidną wstaweczkę. Po co cały próg wycinać a te progi rzemieślnicze to jest shit jak ich dobrze nie zakonserwujemy po wymianie to po 2-3 latach się wysypią. Ja bym postawił na zrobienie ładnej wstawki i póżniej dobrze próg cały przelaćnp. Fluidolem i będzie git. Ale nie martw sięty ja nawet 3 z 95 roku widziałem z korozją na nadwoziu. POZDRO.
[ Dodano: Pią Sty 06, 2006 08:03 ]
Najlepiej jeżeli to mała dziura zrobić solidną wstaweczkę. Po co cały próg wycinać a te progi rzemieślnicze to jest shit jak ich dobrze nie zakonserwujemy po wymianie to po 2-3 latach się wysypią. Ja bym postawił na zrobienie ładnej wstawki i póżniej dobrze próg cały przelaćnp. Fluidolem i będzie git. Ale nie martw sięty ja nawet 3 z 95 roku widziałem z korozją na nadwoziu. POZDRO.
Taaaaa pianka lepiej trzyma wode i sól tak ze do wiosny bedzie dziura na 2 piesci to juz lepiej nie robic nic!!moment pisze:najlepiej wymienić to jest najlepsze rozwiązanie ale jesli chcesz coś zrobić tymczasowo i przeczekać zime żeby nie było gorzej to wstrzyknij w ta dziure troche p[ianki montażowej do okien tak żeby wychodziłaz progu( oczywiście przez tą dziurę) i zasmaruj to jkimś biteksem czy czyms takim. Jest to krótko trwałe rozwiazanie a wymiana progu i takj sie nie ominie . pozdro