"Thats my car. Actually it went to limp mode during both of those runs. It was not mapped at all for that setup since it was tested only to see how far the mechanics would go. With Bosio Race it did 272hp and with DSS Ultime it did 295. Boost was around 2.4bar and it actually wasnt that smokey on the road after the turbo kicked in. The car started out as 90hp AGR an at that time it had stock PD100 bottom end with ported ALH head and HX30 based hybrid turbo."
[youtube][/youtube]
w sumie to bardziej nadaje sie do działu filmy ale to w koncu najmocniejsze TDI VP bez nitro jakie znam
ten projekt gdzies jest na jakimś vortxie albo gdzieś ?
Kopci przeokropnie, to nie jest auto na codzien no chyba ze po strojeniu ograniczyli ta kopcenie. Pomyslcie ze jedziecie za nim i widzicie, tzn. nie widzicie to
VW Vento 1.9TDI 1Z++ :)
[i]Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0[/i]
moim zdaniem fura malo dymi wrecz bym powiedzial ze prawie wogóle.....Panowie nie zapominajcie ze to jest pomiar na hamowni obciążeniowej i dym jest tylko z dołu dopóki turbo nie wstanie....na drodze jestem pewien ze wygląda to zupełnie innaczej. Bardzo chetnie bym zobaczyl ten projekt od "podszewki"
Zreszta nawet sam wlasciciel napisal to ze na drodze wyglada to zupelnie innaczej....Tak jak myslalem ze zrobione to tylko bylo do pomiaru i do testu bo dlugo taki motor by nie najeździł
A tak swoją drogą co to za końcówki DSS Race ? jeszcze wydajniesze od Fratelliego 260 Race.
Ostatnio zmieniony pt mar 06, 2009 18:58 przez aw69, łącznie zmieniany 2 razy.
Mistrzostwo Polski w klasie Diesel 1/4 mili WST 2008 rok.......
swego czasu sprzedawali je w niezlych cenach na ebayu, Trochim ma w swoim tdi takie
[ Dodano: Sob Mar 07, 2009 3:22 pm ]
cowboy pisze:and HX30 based hybrid turbo
to jest ciekawa sprawa bo holset HX30 to turbinka bez kierownic (to by wyjasnialo taki duzy dym bo pozno wstaje), ale nie wiem czy ona ma potencjal powyzej 250km...
[b]nie odpowiadam na PW![/b] prosze o kontakt przez [url]turbodiesel.pl[/url]
zaprzal pisze:ciekawa sprawa bo holset HX30 to turbinka bez kierownic (to by wyjasnialo taki duzy dym bo pozno wstaje), ale nie wiem czy ona ma potencjal powyzej 250km...
dla HX30 dla 300KM BOOST 1,95 Bar rzeczywiscie poza mape wychodzi
niema to jak spore turbo Na dzien dzisiejszy zapakował bym do golfa jeszcze wieksze turbo jakies na WG ale spoko co sie odwlecze to nie uciecze moze jakies mk1 sie zbuduje fwd z wielka sprezarka z tira
Mistrzostwo Polski w klasie Diesel 1/4 mili WST 2008 rok.......
bradley pisze:Kopci przeokropnie, to nie jest auto na codzien no chyba ze po strojeniu ograniczyli ta kopcenie. Pomyslcie ze jedziecie za nim i widzicie, tzn. nie widzicie to
tak jak napisal aw, rzekomo na drodze nie ma takiego dymu:
cowboy pisze:it actually wasnt that smokey on the road after the turbo kicked in.
Niezlego potwora zbudowali, jeszcze 5ps i byla by 3 z przodu;) Swoja droga ciekawe ile takie auto uzytkowane z glowa by przejechalo?
[b]Mój MK1 Cabi 16V :)[/b]
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=3846406#3846406
[b]Mój były Leon TS ARL:([/b]
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=246436
[b]Mój były MK3 AFN:( 160km&330NM[/b]
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=84714