Z góry dzięki za odpowiedź

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
no dzięki za info.emsikemsik pisze:Ja ostatnio kupowałem skrzynie za 250 złotówek, ale jak będziesz kupował to zwruć uwagę na flansze przy skrzyni co przykręcasz półosie bo są 2 rodzaje w średnicy i ja tak miałem w starej na 10cm średnicy a w nowej na 9cm średnicy i dodatkowa przej....a robota w przekładaniu flansz.
Wszystko da radu bo Polak potrafi. Nawet jak przykręcisz na 2 śrubki to powoli pojedziesz ale nie radzę bo możesz gorzej narozrabiać. A co do flansz to można je na spoko przełożyć.sieno26 pisze:a tak zapytam czy przy takim stanie rzeczy można jeździć autkiem??
Raczej nie powinło. Miałem kiedyś taki przypadek w Nissan-ie Micra że skrzynia padła podczas drogi (raptownie skleszczyłe dwa koła przednie- pisk i hamowanie) i bez lawety się nie obeszło (z silną wciągarką). Co się okazało w trakcie wyciągania skrzynki że choinka wyszła od strony koła zamachowego, ale silnik był cały i dalej jeździł na nowej skrzyni. Więc nie radzę jeździć tylko szukać przyczyny.sieno26 pisze:czy nie spowoduje to uszkodzenia jakichś elementów silnika??
z 1 na 2 szybciej ot zazgrzyta ale z2 na 1 to nie co jeszcze samochód się toczy. Tylko nie mogę ustawić linki sprzęgła bo miałem samo regulowaną i brała na samym dole a wstawiłem zwykłą i sprzęgło bierze po 1/2 jak się puszcza.a co w tej Twojej było walnięte??
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 69 gości