W przypływie wolnego czasu,będę musiał popracować nad wykończeniem,ponieważ widać resztki otworów na przełączniki.I jak,podoba się?
A to pompa od kolegi arwam :

Moderatorzy: Michał_1977, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
Trąbka,trąbką ,ale ja to chyba w takim razie powinienem zacząć od tego,że po zmianie turbo,nie wymieniłem rury dolotowej (od filtra do turbo).K-14 różni sie średnicą wlotu powietrza od K-24 chyba o jakieś 2 cm.Połączyłem starą rurę z turbem kawałkiem sztywnego węża,no ale w środku jest przewężenie,więc turbo ma ograniczony dopływ powietrza.Pewnikiem to też ma spory wpływ na to kiedy turbo się włącza?t0mal pisze:Michaś_1977, spróbój wywalić "trąbkę" z obudowy filtra powietrza, wyciągasz ją do przodu siedzi na 4 zatrzaskach, auto bedzie nieco głośniejsze, bedzie sie płynniej zbierać i turbo wcześniej wstaje (przynajmiej u mnie), zyskałem sekunde do 100![]()
nie tu bym szukał przyczyny tego że się później zbiera tylko poprostu K24 ma dość ciężki wirnik podobnie jak T3 i Musi chwilkę upłynąć zanim się rozbuja.Trąbka,trąbką ,ale ja to chyba w takim razie powinienem zacząć od tego,że po zmianie turbo,nie wymieniłem rury dolotowej (od filtra do turbo).K-14 różni sie średnicą wlotu powietrza od K-24 chyba o jakieś 2 cm.Połączyłem starą rurę z turbem kawałkiem sztywnego węża,no ale w środku jest przewężenie,więc turbo ma ograniczony dopływ powietrza.Pewnikiem to też ma spory wpływ na to kiedy turbo się włącza?
Co ,Wy na to koledzy?
t0mal pisze:A tak przy okazji nie wiecie u kogoby załatwić T3 w okolicach lublina?
Moje KKK zaczęło tak smiesznie gwizdać
Jak wcisnie się pedał na chwile przy ok 50 na trójce to sie panienki na chodniku oglądaja
Spoko!Moje K-14 jest sprawne,uszkodzenie dotyczyło zapieczonego wastegate.Jeśli tylko da radę,to już jutro go zamontuję Muszę tylko trochę się pomęczyć z urwanymi 4ema śrubami.arwam pisze:Zmienić turbo na mniejsze np K14
Zależy co chcesz uzyskać;Michaś_1977 pisze:Spoko!Moje K-14 jest sprawne,uszkodzenie dotyczyło zapieczonego wastegate.Jeśli tylko da radę,to już jutro go zamontuję Muszę tylko trochę się pomęczyć z urwanymi 4ema śrubami.arwam pisze:Zmienić turbo na mniejsze np K14
Muszę coś z tym zrobić,bo "kopniak" powyżej 3000,to trochę za późno,a biorąc pod uwagę fakt,że mam krótką skrzynię,to już total porażka
Warto???
Jeszcze nie wiem...zobaczymy,a co byłbyś chętnyt0mal pisze:Michaś_1977, rozumiem, że locha idzie na handel?![]()
W tej chwili turbo zaczyna drzeć od 3000,może ciut wcześniej,ale jak już ciągnie to efekt jest piorunujący.Przy 150 km/h jak depnąłem,to czułem jak jeszcze ciągnie,ale musiałem odpuścić,bo nie bardzo było gdzie i jeszcze nie mam ICka,a turbo podręcone j/w czyli mocno.t0mal pisze:No ale mowa tu o zekrescie poza czerwonym polem na obrotomierzu, chyba że da się za duże doładowanie, to wtedy wyraźnie zamula wyżej 4tys.
fakt że poza czerwonym polem ale ja miałem 1,6bara i zamulenia nie zaobserwowałem a tylko wyrażny strzał mocy przy 4500rpm i ciągnie do około 6500rpmt0mal pisze:No ale mowa tu o zekrescie poza czerwonym polem na obrotomierzu, chyba że da się za duże doładowanie, to wtedy wyraźnie zamula wyżej 4tys.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 6 gości