Problem z domykaniem szyb i brzęczykiem od włączonych świate
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Problem z domykaniem szyb i brzęczykiem od włączonych świate
Witam
Mam problem z domykaniem szyb. Problem wygląda następująco:
Autko to MK3 z 96 1,9TDI trzy drzwiowy. Samochód ma elektryczne szyby i szyberdach. Przy zamykaniu samochodu i przytrzymaniu kluczyka w zamku zamykały się szyby i szyberdach. Przy otwieraniu szyby się opuszczały.
Potem nie wiadomo dlaczego (nic nie było grzebane) przestała się podnosić prawa szyba i zamykać dach. Podnosi się tylko lewa. Tak samo jest przy opuszczaniu. Po przytrzymaniu kluczyka opuszcza się tylko lewa a prawa nie. Przestał mi też działać brzęczyk przypominając o wyłączeniu świateł. Nie wiem czy jest to jakoś powiązane czy nie.
Podejrzewam że układ jest fabryczny. Nie mam też żadnego alarmu. Sprawdziłem też bezpieczniki i wszystkie ok.
Nie wiem gdzie mam szukać przyczyny i czego szukać.
Może ktoś miał podobny przypadek lub jest wstanie podpowiedzieć czego mam szukać.
Z góry dzięki za pomoc.
Mam problem z domykaniem szyb. Problem wygląda następująco:
Autko to MK3 z 96 1,9TDI trzy drzwiowy. Samochód ma elektryczne szyby i szyberdach. Przy zamykaniu samochodu i przytrzymaniu kluczyka w zamku zamykały się szyby i szyberdach. Przy otwieraniu szyby się opuszczały.
Potem nie wiadomo dlaczego (nic nie było grzebane) przestała się podnosić prawa szyba i zamykać dach. Podnosi się tylko lewa. Tak samo jest przy opuszczaniu. Po przytrzymaniu kluczyka opuszcza się tylko lewa a prawa nie. Przestał mi też działać brzęczyk przypominając o wyłączeniu świateł. Nie wiem czy jest to jakoś powiązane czy nie.
Podejrzewam że układ jest fabryczny. Nie mam też żadnego alarmu. Sprawdziłem też bezpieczniki i wszystkie ok.
Nie wiem gdzie mam szukać przyczyny i czego szukać.
Może ktoś miał podobny przypadek lub jest wstanie podpowiedzieć czego mam szukać.
Z góry dzięki za pomoc.
-
- VW Baron
- Auto: Szukam... i NC700X
Od 96r jest opcja resetu. Odlacz aku na 10 - 15 minut, podlacz, zamknij central i otwierajac ponownie trzymaj az sie otworza szyby i szyber, poczym kluczykiem zamknij.
2004 - 2010 był MK3 Variant . . . od 2010 jest Variant służbowy . . .
Wykres 1Z seria + R
FAQ - Tempomat za grosze !!!
Wykres 1Z seria + R
-
- VW Baron
Ale z przycisku mozesz ta druga szybe podniesc?
Wykres 1Z seria + R
Wykres 1Z seria + R
-
- VW Baron
Komfort to nic innego jak kabel idacy z silniczka szyb do zamka centrala. Ja zaczalbym od sprawdzenia tego przewodu (albo chociaz na krotko podlaczyc i zobaczyc czy bedzie zmiana)
Wykres 1Z seria + R
Wykres 1Z seria + R
- Paweł Marek
- V.I.P.