![bigok :bigok:](./images/smilies/bigok.gif)
zgubilem koncowke do srub zabepieczajacych. co robic?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- Michał_1977
- _
- Auto: Golf mk2 (ARL)
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
Audi A3 8P (BMM) - Silnik: Zły!
- Kontakt:
Witaj.Wykręć czymkolwiek te śruby,a w sklepach ELLYOTS lub TRAVIS PERKINS bez problemu dostaniesz cały komplet śrub (zwykłych).Ja w jednym z nich kupowałem do Transita,bo na autostradzie pod Londynem prawie koło mi odpadło i trochę śruby wyrobiło.
Będziesz w kraju,to w salonie dostaniesz od ręki te z zabezpieczeniem
Żeby te odkręcić,walnij je parę razy młotkiem od czoła,a później kręć jakąś żabką,albo szlifierką zeszlifować z 2ch stron i założyć klucz płaski
Pozdrawiam![pub :pub:](./images/smilies/pub.gif)
P.S. Nie kup z lewym gwintem![rotfl :rotfl:](./images/smilies/rotfl.gif)
Będziesz w kraju,to w salonie dostaniesz od ręki te z zabezpieczeniem
Żeby te odkręcić,walnij je parę razy młotkiem od czoła,a później kręć jakąś żabką,albo szlifierką zeszlifować z 2ch stron i założyć klucz płaski
![hmm :hmm:](./images/smilies/hmm.gif)
Pozdrawiam
![pub :pub:](./images/smilies/pub.gif)
P.S. Nie kup z lewym gwintem
![rotfl :rotfl:](./images/smilies/rotfl.gif)
Popieram. Nabić i odkręcisz bez problemu. A jak boisz się o swoje fele, to na allegro są fajne śruby za 89 zł. Twardość 10.9. Mam je u siebie. I każdy komplet śrub ma numer nasadki. Zgubisz, to wysyłasz numer i za 20 zł dosyłają Ci taką samą.memekk222 pisze:kolego ja juz kilka razy miałem taki problem ze ktos zgubił patent i trzeba odkrecic koło. zawsze pomaga nabicie nasadki od klucza udarowego to sa te twarde czarne nasady. dopasuj jakis np 17 ,18 młotek i nabijaj masz koła stalowe to nic sie nioe stanie i masz łatwe dojscie zeby wbijac.
Ja używam tych http://moto.allegro.pl/item575455587_na ... ce_vw.html
Twarde, nie rdzewieją i nie tak łatwo nabić na nie nasadkę, bo ciasno siedzą w gnieździe alusa. No i pasują do ori felg vw. 14, skok gwintu 1,5 i kulisty kształt łba.
Twarde, nie rdzewieją i nie tak łatwo nabić na nie nasadkę, bo ciasno siedzą w gnieździe alusa. No i pasują do ori felg vw. 14, skok gwintu 1,5 i kulisty kształt łba.
- speeder
- Użytkownik
- Kontakt:
dzieki wielkie wam wszystkim panowie za odpowiedzi
no i chyba zrobie tak jak mowicie, bopatrzac na wzor tych srub to rzeczywiscie bele czym mozna je odkrecic. autko nie dawno kupilem z tymi srubami no i na szczescie nie bylo alusow, bo pewnie byloby nieco gorzej
tez tak stwierdzilem jak je zobaczylem![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
wireks pisze:przeciez te sruby co masz to jakis badziew, w polsce byle gowniarz z osiedla by ci aluski zrobil
tez tak stwierdzilem jak je zobaczylem
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
bede dobrze patrzylMichaś_1977 pisze:P.S. Nie kup z lewym gwintem
moj mk3 GTI 20 jahre: http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=223042&postdays=0&postorder=asc&start=0 zapraszam do oceny i komentowania :)
Pisałem już kiedyś o tym. U mnie oponiarze mają takie ładne zewnętrzne wykrętaki śrub. Wyglądają jak nasadka, ale od wewnątrz mają taki ładny gwint po lekkim stożku. Skuteczne na 100%, tylko po użyciu śruby do wywalenia
A tak na marginesie mam do sprzedania używane śruby zabezpieczające McGard (chyba tak się pisze) do mk3. Jeśli kto chce to podam szczegóły na PW.
pzdr
zyggy
![Sad :(](./images/smilies/icon_sad.gif)
pzdr
zyggy
pzdr
zyggy
zyggy