Jaki silnik jaka skrzynia jaki bieg - może troche więcej danych by było łatwiej myśleć Kaszpirowski przyjmuje w Rosji nie na forum vw .Sory za dosadność ale taka jest prawda , z niczego coś w jaki sposób?
pozdro dieselek. Golf zawsze i wszędzie.Golf był,jest i będzie.
kolega ma audi b4 w automacie i on tez ma tak samo... ale jak mowicie ze wszystko jest ok to ok:) dzieki:) ale napisz dlaczego tak jest ze w automacie tak samo jest..?
ja tam nie wiem czy dobrze, bo tak szybko nie jezdze:P a tak powaznie to VW slabo zrobil ta "piatke" max predkosc 170. Szybko obroty sie koncza i duzo pali na autostradzie
1,4 16V BCA, prędkość na maxa 170 - 173 na prostej, więcej się nie wydusi. Przy sprzyjających warunkach to nawet 180 leci, a obroty około 5000 obr/min, przyspieszenie mierzyłem stoperem do setki w 13,6-13,9 wersja 3d basis. pozdrawiam
mi sie wydaje ze ja mam juz przy 160 5tys obrotow. tez mam 1.4. maksymalnie jechalem 170. wydaje mi sie, ze przy zmianie przekladni poszedlby spokojnie 190
uważam że w modelu 1.4 dłuższe biegi nic by nie dały a wręcz przeciwnie. Poprostu z 75 KM więcej się nie wydusi, przecież mk 4 waży około 1200 kg. Ale coś za coś przynajmniej spalanie jest niewielkie a jak na 75 KM osiągi też nie najgorsze. Miałem kiedyś Fiata Brawę 1,4 12 V 80 KMi przy 180 ( z górki oczywiście) miał 6000 obr/min, przy 100 km/h prawie 4000 obr/min. Mój brat ma Punto II 1.2 60 KM i w tym modelu biegi są o wiele dłuższe niż w Golfie. Efekt jest taki żeby osiągnąć prędkość maksymalną trzeba go kręcić n 4 biegu, bo na piątce nie ma siły. Więc wnioskuje że skrzynia w Golfie jest dobrze zestopniowana do tego silnika i niema co szukać na siłe wad. Pozdrawiam.
Jeżeli to miałby mój diesel to już bym wył ze złości ale przy benie norma raczej więc nie ma powodów do obaw.Miałem mk3 1.6 ABU i przy 120/h na 5 biegu niedocjhodził nawet do 3.500 tyś. przypuszczam że to zależy od motoru i skrzyni .
pozdro dieselek. Golf zawsze i wszędzie.Golf był,jest i będzie.