fifel pisze:Ja pisałem o wymiarze ośki w tym momencie, 8 to nominał
ups, moje niedopatrzenie
toffic pisze:Dobrze by było sprawdzić czy pływak i pokrywa w gaźnikach od Poldka i 125p są takei same, skoro dla Katna instrukcja przewiduje 6mm a dla Poldka 8
Wczoraj zamieniłem właśnie pokrywy. Do podciśnieniowego DCHD w aucie wsadziłem pokrywę z innymi ustawieniami pływaka (ok. 8 mm bez uszczelki ten mniejszy wymiar) od gaźnika z mechaniczną II przepustnicą 34 DCMP. Podeszło bez problemów, ba zaczęło lepiej chodzić nawet, ale to pewnie przez to że pływak był niżej ustawiony, a więc jest teraz mniejszy poziom paliwa w komorze pływakowej.
fifel pisze:mat-86 napisał/a:
Weber fajny gaźnik ale nadal walczę z wysokim spalaniem średnio 9l/100km może macie jakieś propozycje pomysły odnośnie jego zmniejszenia zmniejszenia
Jakby moj tyle palil to bym byl szczesliwy
![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
Ha, ja to bym za takie spalanie chyba golfa na rękach nosił
fifel pisze:Z tego co pamietam, to MiSzOn i ja probowalismy kiedys zamienic pokrywy tylko nie pamietam z ktorego na ktory i nie spasowalo z jakiegos powodu...
Nie pasuje za bardzo z modelu 34 S2C. Trochę inna jest na górze, i jajko takie jest też w około gardzieli.
Dzisiaj przejechałem się do szkoły, to jest w miarę ok. Nie zalewa się chyba już tak beną, bo rano był większy problem z odpaleniem bez ssania. Wolne obroty, to raz 1000 a raz 1100, ale tak jak mówi
toffic może to wina luzu na ośce przepustnicy.
Równiótko też nie chodzi, trochę po wydechu słychać też, że sobie pyrka nierównomiernie.
No i to, że na wolnych z rozpylacza leci bena nierównomiernie.
A więc tak: pływak teraz jest ustawiony na 8 mm bez uszczelki. Z tego co mówi
toffic nadal jest za wysoki poziom paliwa w komorze. To co, mam jeszcze zwiększyć ten wymiar? Na 8,5 albo 9 mm? Wychodzi na to, że to już będzie 3 mm różnicy od tego co jest podane w książce.
Co robić, jeszcze obniżyć ten pływak?