fifel pisze:Ja pisałem o wymiarze ośki w tym momencie, 8 to nominał
ups, moje niedopatrzenie
toffic pisze:Dobrze by było sprawdzić czy pływak i pokrywa w gaźnikach od Poldka i 125p są takei same, skoro dla Katna instrukcja przewiduje 6mm a dla Poldka 8
Wczoraj zamieniłem właśnie pokrywy. Do podciśnieniowego DCHD w aucie wsadziłem pokrywę z innymi ustawieniami pływaka (ok. 8 mm bez uszczelki ten mniejszy wymiar) od gaźnika z mechaniczną II przepustnicą 34 DCMP. Podeszło bez problemów, ba zaczęło lepiej chodzić nawet, ale to pewnie przez to że pływak był niżej ustawiony, a więc jest teraz mniejszy poziom paliwa w komorze pływakowej.
fifel pisze:mat-86 napisał/a:
Weber fajny gaźnik ale nadal walczę z wysokim spalaniem średnio 9l/100km może macie jakieś propozycje pomysły odnośnie jego zmniejszenia zmniejszenia
Jakby moj tyle palil to bym byl szczesliwy

Ha, ja to bym za takie spalanie chyba golfa na rękach nosił
fifel pisze:Z tego co pamietam, to MiSzOn i ja probowalismy kiedys zamienic pokrywy tylko nie pamietam z ktorego na ktory i nie spasowalo z jakiegos powodu...
Nie pasuje za bardzo z modelu 34 S2C. Trochę inna jest na górze, i jajko takie jest też w około gardzieli.
Dzisiaj przejechałem się do szkoły, to jest w miarę ok. Nie zalewa się chyba już tak beną, bo rano był większy problem z odpaleniem bez ssania. Wolne obroty, to raz 1000 a raz 1100, ale tak jak mówi
toffic może to wina luzu na ośce przepustnicy.
Równiótko też nie chodzi, trochę po wydechu słychać też, że sobie pyrka nierównomiernie.
No i to, że na wolnych z rozpylacza leci bena nierównomiernie.
A więc tak: pływak teraz jest ustawiony na 8 mm bez uszczelki. Z tego co mówi
toffic nadal jest za wysoki poziom paliwa w komorze. To co, mam jeszcze zwiększyć ten wymiar? Na 8,5 albo 9 mm? Wychodzi na to, że to już będzie 3 mm różnicy od tego co jest podane w książce.
Co robić, jeszcze obniżyć ten pływak?