Zmiana turbo ATD -> ASZ
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
Zmiana turbo ATD -> ASZ
Witam.
Byłem miesiąc temu zmienić program u Witka w Katowicach. Maha wypluła 101KM -> 135KM.
Po powrocie z Katowic do Krakowa (A4 ) słyszałem wyraźnie głośniejszą pracę turbiny, no ale nie panikowałem jeździłem tak aż ostatnio zapaliła mi się kontrolka oleju, oczywiście poziom poniżej min. Narazie dolałem litr i umówiłem się na wtorek do mechanika na diagnozę ale wydaj mi się że to będzie niestety turbina, i tu pojawia się pytanie.
Czy można zmienić turbo z ATD na ASZ bez żadnego rzeźbienia?
Byłem miesiąc temu zmienić program u Witka w Katowicach. Maha wypluła 101KM -> 135KM.
Po powrocie z Katowic do Krakowa (A4 ) słyszałem wyraźnie głośniejszą pracę turbiny, no ale nie panikowałem jeździłem tak aż ostatnio zapaliła mi się kontrolka oleju, oczywiście poziom poniżej min. Narazie dolałem litr i umówiłem się na wtorek do mechanika na diagnozę ale wydaj mi się że to będzie niestety turbina, i tu pojawia się pytanie.
Czy można zmienić turbo z ATD na ASZ bez żadnego rzeźbienia?
Ostatnio zmieniony czw mar 19, 2009 17:06 przez Post, łącznie zmieniany 1 raz.
- krzys-jeruzal
- Użytkownik
- Kontakt:
teoretycznie TAKPost pisze:Czy można zmienić turbo z ATD na ASZ bez żadnego rzeźbienia?
ale u mnie podczas wymiany potrzeba było jeszcze nowy przewód olejowy bo stary nie chciał się odkręcić (170zł ASO) oraz przerobienie przewodu do IC z dmuchawy i zastosowanie przejściówki a tak poza tym wszystko idealnie pasuje - mi po wymianie i mierzeniu na hamowni wyskoczyło 112M przed programem po programie 160KM ale kilka korekt aby program był bezdymny i wyszło 155KM
Jeżeli miewasz problemy z kobietami, to miej na uwadze to, że z problemami trzeba się czasem przespać.
PL
Nigdy nie dyskutuj z idiotą. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem.
PL
Nigdy nie dyskutuj z idiotą. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem.
Jak już zmieniać to na turbo od ARL, tak na przyszłośc, a wiadomo apetyt rośnie w miare jedzenia
viewtopic.php?t=130814" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.a3-club.net/forum/showthread ... -S3/page26" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.a3-club.net/forum/showthread ... -S3/page26" onclick="window.open(this.href);return false;
Dzięki za odp.
Co do większej turbiny to przez chwile przeszła mi taka myśl ale u mnie już dużo więcej momentu nie da rady bo dwumas się odzywał przy 1,8- 2tys. obr. wolę jednak jak najbezpieczniejszy setup.
Wystarczy mi to turbo z ASZ-ta, nie celuje w więcej niż 150KM bo musiał bym już wymieniać dwumas... wtedy od razu przydało by się i IC montować itd... wiadomo koszty rosną.
Przy okazji mam pytanko czy duża jest różnica z lagiem z dołu między turbiną z ATD-ASZ-ARL?
Co do większej turbiny to przez chwile przeszła mi taka myśl ale u mnie już dużo więcej momentu nie da rady bo dwumas się odzywał przy 1,8- 2tys. obr. wolę jednak jak najbezpieczniejszy setup.
Wystarczy mi to turbo z ASZ-ta, nie celuje w więcej niż 150KM bo musiał bym już wymieniać dwumas... wtedy od razu przydało by się i IC montować itd... wiadomo koszty rosną.
Przy okazji mam pytanko czy duża jest różnica z lagiem z dołu między turbiną z ATD-ASZ-ARL?