Regulacja LDA
Moderatorzy: Michał_1977, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
- Dj Darecki
- Forumowy spamer :)
- Kontakt:
Dostałem około 86 kM i chyba 170 Nm , 1 bar + pin + większa dawka i ruskie paliwo . W sumie nie wiadomo ile było przed .madc0w pisze:lycha340 napisał/a:
A czy ktoś sprawdzał na hamowni ile daje koni i momentu obrotowego wymiana pina bez zadnych innych regulacji i modyfikacji ?
przyłączam się do pytania
Ale rewelacji nie było
[url=http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=252216][size=142][b][u]>>>VR6 US Mexicanos<<<[/size][/b][/u][/url]
[url=http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=122620][size=142][b][u]>>>Black 1.9TD<<<[/size][/b][/u][/url]
[img]http://img4.imageshack.us/img4/148/podpis1.jpg[/img]
[url=http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=122620][size=142][b][u]>>>Black 1.9TD<<<[/size][/b][/u][/url]
[img]http://img4.imageshack.us/img4/148/podpis1.jpg[/img]
ziarnko do ziarnka i uzbiera się miarkaDj Darecki pisze:Dostałem około 86 kM i chyba 170 Nm , 1 bar + pin + większa dawka i ruskie paliwo . W sumie nie wiadomo ile było przed .madc0w pisze:lycha340 napisał/a:
A czy ktoś sprawdzał na hamowni ile daje koni i momentu obrotowego wymiana pina bez zadnych innych regulacji i modyfikacji ?
przyłączam się do pytania
Ale rewelacji nie było
-
- Nowicjusz
a jkby bylo w HB to dobrze???kolega chyba mial na myśli klase wlasnosci mechanicznych śruby....mam racje??a 12.8 to juz jest oki.no i tokarz sie nie na poci..bedzie smigac tak z czystym sumieniem to musialby byc wykonany z gatunkowego materialu a pozniej ulepszony no i nie do zdarcia.....ale nie o to tu chodzi prawda panowie??? nawiasem mowiac przez ten pin to juz sruby w lda wymienialem nie potrafie dojsc do optymalnego ustawienia, jak juz zaczalem krecic to nie moge skonczyc....powiedzcie mi ile mniej wiecej podkrecaliscie u siebie dawke po wlozeniu pina??przyjmujac ze doladowanie w granicach 1 bara...z gory dzieki za info..pozdro
AAZ+boost pin+dawka+mbc 1.2bara+gov mod=:):):):):):):):)
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
-
- Nowicjusz
tak żeby zdrowy czarny dymek był [/quote]
ha no tak, jak dalem pin na max wyciecie,podlalem paliwem ok1/4 obr na sprezarce 1.2 bara to smigal jak szalony dymek tez byl zdrooooowy tylko to spalanie ok8.5l/100....70%pedal w podlodze..to mnie dobilo....acha jeszcze zaznacze tylko mnie nie zrownajcie z blotem, nie mam jeszcze ic ale juz jestem blisko, mysle nad takim z mondeo jest dlugi i waski,mam tylko obawy czy sprezarka da rade to wszystko napompowac jak myslicie???czy jak zaloze ic dymienie troche ustanie??no i ile wam pala tdeki....tylko prosze nie piszcie ze 5.5l po modach,bo to bedzie znaczylo ze ten moj to straszny pijok
ha no tak, jak dalem pin na max wyciecie,podlalem paliwem ok1/4 obr na sprezarce 1.2 bara to smigal jak szalony dymek tez byl zdrooooowy tylko to spalanie ok8.5l/100....70%pedal w podlodze..to mnie dobilo....acha jeszcze zaznacze tylko mnie nie zrownajcie z blotem, nie mam jeszcze ic ale juz jestem blisko, mysle nad takim z mondeo jest dlugi i waski,mam tylko obawy czy sprezarka da rade to wszystko napompowac jak myslicie???czy jak zaloze ic dymienie troche ustanie??no i ile wam pala tdeki....tylko prosze nie piszcie ze 5.5l po modach,bo to bedzie znaczylo ze ten moj to straszny pijok
ja po podkręceniu na max miałem 10 na 100 potem zmiejszyłem dawke (zeby nie dymił )podniosłem ciśnienie do 1,4 bar i smiagał ostro a spalannie było 6-6,5l w cyklu mieszanymmarten1981 pisze:ok8.5l/100....70%pedal
taki dymek moze zabic dlatego mam 3 głowicearwam pisze:tak żeby zdrowy czarny dymek był
Ostatnio zmieniony śr mar 25, 2009 09:49 przez m.s, łącznie zmieniany 2 razy.
-
- Nowicjusz
[quote="m.s"ja po podkręceniu na max miałem 10 na 100 potem zmiejszyłem dawke (zeby nie dymił )podniosłem ciśnienie do 1,4 bar i smiagał ostro a spalannie było 6-6,5l w cyklu mieszanym
czyli sugerujesz zeby pin obrocic na max wyciecie i zmniejszyc mu dawke tak???u mnie jest taka zaleznosc ze jak mu obnizam dawke, gorzej idzie od dolu mimo ze pin jest na max i 1.2bara tak szczerze to po zalozeniu pina i na seryjnej dawce i doladowaniu max 0.8 bara szedl jak chory, przy 1800 obr na 2, 3
dostawal niesamowitego buta, teraz jak juz pogrzebalem i mam mbc to tak jakby juz tak nie idzie,nie ma tego "uderzenia"jak turbo zaczyna dmuchac....moze jakies sugestie panowie??acha czy jest to mozliwe ze jak jest wilgotne powietrze diesel idzie gorzej???bo jak jest zimne to wiadomo....ze super,nie to auto...wszystkie sugestie mile widziane.no a z ta glowica to mnie nie straszcie bo dopiero dol robilem pozdrowinka
czyli sugerujesz zeby pin obrocic na max wyciecie i zmniejszyc mu dawke tak???u mnie jest taka zaleznosc ze jak mu obnizam dawke, gorzej idzie od dolu mimo ze pin jest na max i 1.2bara tak szczerze to po zalozeniu pina i na seryjnej dawce i doladowaniu max 0.8 bara szedl jak chory, przy 1800 obr na 2, 3
dostawal niesamowitego buta, teraz jak juz pogrzebalem i mam mbc to tak jakby juz tak nie idzie,nie ma tego "uderzenia"jak turbo zaczyna dmuchac....moze jakies sugestie panowie??acha czy jest to mozliwe ze jak jest wilgotne powietrze diesel idzie gorzej???bo jak jest zimne to wiadomo....ze super,nie to auto...wszystkie sugestie mile widziane.no a z ta glowica to mnie nie straszcie bo dopiero dol robilem pozdrowinka
AAZ+boost pin+dawka+mbc 1.2bara+gov mod=:):):):):):):):)