Stuka, na nierównościach przy skręcaniu w lewo
Moderatorzy: Moderatorzy, VIP
- Deloox
- Użytkownik
- Kontakt:
Stuka, na nierównościach przy skręcaniu w lewo
Witam Panowie. Zauważyłem, że gdy skręcam w lewo i prawe koło trafi na jakąś nierówność słychać i czuć pukanie takie jak przy uszkodzonej poduszce wahacza ( taki ewidentny luz między elementami). Dziwne jest to, że podczas jazdy prosto, do tyłu czy skręcaniu w prawo tego nie ma. Jedyna rzecz jaka może mi przychodzić do głowy to drążek kierowniczy , albo końcówka drążka, bo te nie były wymieniane jeszcze. Pozostałe elementy (mcpersony, poduszki wahacza, sworznie) miałem wymieniane, w sumie rok temu, także wszystkie z tych opcji pewnie wchodzą w grę. Pozdri i dzięki za sugestie.
moja była http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=1196467#1196467
Deloox, jak kolega wyżej pisał, tulejki od wahacza. Dziś pojechałem do wymiany zawiasu i okazało się że do wymiany jeszcze grumy i tulejki ;/
Były mk3 variant - viewtopic.php?f=88&t=216289" onclick="window.open(this.href);return false;
Były mk3 GTI - viewtopic.php?f=88&t=368287" onclick="window.open(this.href);return false;
Obecny Sharan VR6 - viewtopic.php?f=169&t=454244" onclick="window.open(this.href);return false;
Były mk3 GTI - viewtopic.php?f=88&t=368287" onclick="window.open(this.href);return false;
Obecny Sharan VR6 - viewtopic.php?f=169&t=454244" onclick="window.open(this.href);return false;
- Deloox
- Użytkownik
- Kontakt:
Panowie golf był na przeglądzie i mojemu tacie powiedzieli, że sworzeń zwrotnicy do wymiany. Podpowiecie? Chodzi o sworzeń wahacza przy zwrotnicy czy od drążka? Chyba, że są jakieś inne.
Ostatnio zmieniony pt maja 08, 2009 08:47 przez Deloox, łącznie zmieniany 2 razy.
moja była http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=1196467#1196467
- Lukas-182
- Sprzedawca
- Kontakt:
Sworzeń od wahacza, u mnie tak samo wali jak skręcam, ba nawet jak szybko wchodzę w ostry zakręt i koło trafi na nierówność, to mocno walnie i bankowo to jest sworzeń...Koszt nowego to ok. 30zł, po wymianie musowo geometria koła do ustawienia !!Deloox pisze:Panowie golf był na przeglądzie i mojemu tacie powiedzieli, że sworzeń zwrotnicy do wymiany. Podpowiecie? Chodzi o sworzeń wahacza przy zwrotnicy czy od drążka? Chyba, że są jakieś inne.