Poci się uszczelka głowicy
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Poci się uszczelka głowicy
Mam takie pytanie:
Uszczelka głowicy poci olejem na długości kilku cm. Jednocześnie silnik nie bierze oleju praktycznie wcale - od wymiany do wymiany bez dolewek. Poza tym majonezu na korku brak, oleju w płynie chłodniczym brak.
Czy samo pocenie jest wskazaniem do wymiany uszczelki głowicy, czy tak można jeździć?
Uszczelka głowicy poci olejem na długości kilku cm. Jednocześnie silnik nie bierze oleju praktycznie wcale - od wymiany do wymiany bez dolewek. Poza tym majonezu na korku brak, oleju w płynie chłodniczym brak.
Czy samo pocenie jest wskazaniem do wymiany uszczelki głowicy, czy tak można jeździć?
- guti
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
moriel, ten typ tak ma, kolega ma NZ w polo i tuz po wymianie , moze po 2-3 dniach znowu mu se pociła jak Ci sie bardzo nie leje to sie az tak nie przejmuj tym ,
[ Dodano: Pią Mar 27, 2009 9:28 am ]
sprawdz jeszcze czy Ci sie nie leje gdzioes przez uszczelniacz wałka np , albo z jakis czujników oleju, bo byl taki przypadek ze czujnik puszczał po stonie grodzi , olej spływał w dół po głowicy a pozniej przedostawal sie na przednia czesc silnika i udawał walnieta uszczelke
[ Dodano: Pią Mar 27, 2009 9:28 am ]
sprawdz jeszcze czy Ci sie nie leje gdzioes przez uszczelniacz wałka np , albo z jakis czujników oleju, bo byl taki przypadek ze czujnik puszczał po stonie grodzi , olej spływał w dół po głowicy a pozniej przedostawal sie na przednia czesc silnika i udawał walnieta uszczelke
Zycie jest za krótkie , zeby jezdzic DIESLEM!!
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Re: Poci się uszczelka głowicy
moriel pisze:Mam takie pytanie:
mi sie tak pociła skończyło sie na wymianie bo sie coraz więcej oleju pojawiało!
- maniek8855
- Forum Master
uszczelka się poci.....
....a właśnie.
Na co wskazuje obecnośc "MAJONEZU" na korku wlewu oleju ????
Ostatnio pojawił mi się w sporych ilościach
Na co wskazuje obecnośc "MAJONEZU" na korku wlewu oleju ????
Ostatnio pojawił mi się w sporych ilościach