1.4 abd lewe powietrze
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
1.4 abd lewe powietrze
witam kolegów.mam pytanie silnik 1.4 ABD jak mogę sprawdzić czy monowtrysk nie łapie lewego powietrza.mam problem z wolnymi obrotami walcze już rok i bez skutku.gdzieś przeczytałem o lewym powietrzu ale jak to sprawdzić proszę o porady.dzięki i pozdrawiam.
- marek2907
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
odpal silnik i energicznie poruszaj monowtryskiem w lewo i prawo , do przodu i do tyłu
jeśli obroty będą się w tym czasie zmieniać to znaczy że uszczelka pod wtryskiem jest walnięta
posprawdzaj też węzyki podciśnienia czy są całe i dobrze pozakładane
jeśli obroty będą się w tym czasie zmieniać to znaczy że uszczelka pod wtryskiem jest walnięta
posprawdzaj też węzyki podciśnienia czy są całe i dobrze pozakładane
[url=http://www.forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=53320][img]http://i128.photobucket.com/albums/p180/marek2907/forum2.jpg[/img][/url]
:gora: KLIKNIJ :gora:
[size=200][b]wszystko na 1 stronie[/b][/size]
:gora: KLIKNIJ :gora:
[size=200][b]wszystko na 1 stronie[/b][/size]
Dokładnie tak jak napisalkol.@marek2907
Miałem kiedyś walnietą uszczelkę pod wtryskiem.
Poruszając starsznie słychać było takie sssssss........i silnik zaczyna "szarpać" i zmieniać obroty...
Wymiana szybka/tania i "bezbolesna".....
Pozdro...
Miałem kiedyś walnietą uszczelkę pod wtryskiem.
Poruszając starsznie słychać było takie sssssss........i silnik zaczyna "szarpać" i zmieniać obroty...
Wymiana szybka/tania i "bezbolesna".....
Pozdro...
Ostatnio zmieniony sob mar 28, 2009 12:23 przez Dziadol, łącznie zmieniany 1 raz.
ja miałem tak samo tylko u mnie ruszanie mono wtryskiem nic nie dało bo guma był stara i popękana i auto ciągle dostawało lewe powietrze
ale u mnie na pb było znośnie tylko lpg szalało
a wymiana pomogła w 100%
tylko nie ukręć tych śrub co mocują przepustnice bo łatwo to zrobić
ja zrobiłem i musiałem poprawiać
polecam wymienić uszczelki na które się natkniesz przy rozbieraniu chodzi mi o taką ebonitową
ja dorobiłem z okładki od zeszytu i dołożyłem dodatkowo bo te oryginalne były twarde jak stal i się bałem o nieszczelności
ale u mnie na pb było znośnie tylko lpg szalało
a wymiana pomogła w 100%
tylko nie ukręć tych śrub co mocują przepustnice bo łatwo to zrobić
ja zrobiłem i musiałem poprawiać
polecam wymienić uszczelki na które się natkniesz przy rozbieraniu chodzi mi o taką ebonitową
ja dorobiłem z okładki od zeszytu i dołożyłem dodatkowo bo te oryginalne były twarde jak stal i się bałem o nieszczelności
był golf3 ABD 1,4 60km
był golf3 AFT 1,6 101km
było punto gt 1,4 136km
jest ford focus 2.0 131km
jest BMW 330Ci 231Km
ale na pewno będzie kiedyś jeszcze VW bo VW to jak dobry sex którego nigdy za wiele :-0
był golf3 AFT 1,6 101km
było punto gt 1,4 136km
jest ford focus 2.0 131km
jest BMW 330Ci 231Km
ale na pewno będzie kiedyś jeszcze VW bo VW to jak dobry sex którego nigdy za wiele :-0