Buczenie
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Buczenie
Witam!
Co może być przyczyną buczenia w MKII ??? Od prędkości ok.100km/h do 110km/h buczenie jest najbardziej denerwujące.
Opony zmieniłem i nadal przy tych prędkościach coś buczy.
Co może być przyczyną buczenia w MKII ??? Od prędkości ok.100km/h do 110km/h buczenie jest najbardziej denerwujące.
Opony zmieniłem i nadal przy tych prędkościach coś buczy.
Tak ja wyżej koledzy pisali - łożysko najprawdopodobniej z tyłu
Też tak miałem na początku przy prędkości od 100 do 120 a po jakiś 100 km także w przedziale 50 -60 km/h - trochę jakby helikopter leciał
No i czasem trudno wyczuć które koło czy prawe czy lewe... Wymieniłem oba z tyłu i jest ok
Też tak miałem na początku przy prędkości od 100 do 120 a po jakiś 100 km także w przedziale 50 -60 km/h - trochę jakby helikopter leciał
No i czasem trudno wyczuć które koło czy prawe czy lewe... Wymieniłem oba z tyłu i jest ok
daroo00
-
- Użytkownik
Witam! Mam taki problem, po wymianie łożyska nadal buczało, więc zdjąłem tylne prawe koło i okazało się, że łożysko nie siedzi na swoim miejscu w bębnie tylko zeskoczyło i osiadło na piaście, dodam, że siedzi tam dosyć ciasno, żeby je zdjąć trzeba się trochę nasiłowac... Złożyłem to drugi raz, poprawnie ale nadal buczy i dzisiaj po zdemontowaniu koła, łożysko znów nie jest na swoim miejscu. Zamieszczam foto. Co może być tego przyczyną?
Ostatnio zmieniony sob kwie 04, 2009 13:28 przez macio153, łącznie zmieniany 1 raz.
Szczerze mówiąc nie rozumiem ocb. Na zdjęciu wszystko wygląda OK. Jedyne co możesz sprawdzić to czy małe łożysko nie obraca sie luźno na czopie.Mam taki problem, po wymianie łożyska nadal buczało, więc zdjąłem tylne prawe koło i okazało się, że łożysko nie siedzi na swoim miejscu w bębnie tylko zeskoczyło i osiadło na piaście, dodam, że siedzi tam dosyć ciasno, żeby je zdjąć trzeba się trochę nasiłowac...
- guti
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
a zauwazyles ze lozysko zostało na czopie ?? tak nie powinno byc ma zostac w bebnie , trzymane simeringiem zeby nie wyleciało,krzycho85 pisze:Szczerze mówiąc nie rozumiem ocb. Na zdjęciu wszystko wygląda OK. Jedyne co możesz sprawdzić to czy małe łożysko nie obraca sie luźno na czopie.
macio153 pisze:Witam! Mam taki problem, po wymianie łożyska nadal buczało, więc zdjąłem tylne prawe koło i okazało się, że łożysko nie siedzi na swoim miejscu w bębnie tylko zeskoczyło i osiadło na piaście, dodam, że siedzi tam dosyć ciasno, żeby je zdjąć trzeba się trochę nasiłowac.
mozesz miec wytarty juz czop, u mnie jest to samo , musze sciagacza uzywac czasem i trzeba uwazac zeby nie popsuc łozyska juz wymienialem kiedys czop i z tego co kojarze to ten sam ktory teraz jest za cienki i lozysko na nim zostaje
Zycie jest za krótkie , zeby jezdzic DIESLEM!!
Nie wiedziałem, rozbierałem wiele takich bębnów i praktycznie w 90% przypadków łożysko zostaje na czopie.a zauwazyles ze lozysko zostało na czopie ?? tak nie powinno byc ma zostac w bebnie , trzymane simeringiem zeby nie wyleciało
Myślałem że jak zejdzie z czopa to może świadczyć o zużyciu tego czopa, na nowy zawsze łożysko wchodzi dosyć ścisło i nie dziwie się że potem na nim zostaje
- Bbrutus (Burex)
- Ma gadane
- Kontakt:
Miałem identyczny problem w seacie, jak zdjąłem bęben, to łożysko zastało na czopie (ośce)Nie wiedziałem, rozbierałem wiele takich bębnów i praktycznie w 90% przypadków łożysko zostaje na czopie.
Myślałem że jak zejdzie z czopa to może świadczyć o zużyciu tego czopa, na nowy zawsze łożysko wchodzi dosyć ścisło i nie dziwie się że potem na nim zostaje
a w bębnie aż wióry leciały, zatarło sie łożysko i starł sie czop, także czop i łożysko jest do wymiany
Miałem identyczny problem w seacie, jak zdjąłem bęben, to łożysko zastało na czopie (ośce)
a w bębnie aż wióry leciały, zatarło sie łożysko i starł sie czop, także czop i łożysko jest do wymiany
>>>>Wolę pchać swojego Volkswagena niż jeździć Oplem<<<<