Witam , proszę was o radę, mechanik ,który chciał mi uszczelnić miskę olejową stwierdził że kwalifikuje się do wymiany, poza tym nie mógł spuścić oleju - podobno zerwany gwint. Polecił mi kupić miskę aluminiową ale widzę, że to może być kłopot bo większość to stalowe . Jechać do innego mechanika żeby próbował naprawiać? Auto - Golf III 1.6 1995.
Pzdr
A może ktoś z Łodzi ma na sprzedaż miskę olejową, potrzebuję również tylniej lampy lewej (od kierowcy)
Miska olejowa stalowa czy aluminiowa?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
nie wiem czy gwintowanie coś da na większy rozmiar bo otwór na gwint i ścianka gwintu jest cienka
jeśli koleś to rozwierci pod większy gwint np o 2 mm to usunie materiał w którym był nagwintowany gwint i zostanie tylko grubość blachy w którym nawet 1 zwój gwintu nie wyda
jeśli to alu to niech da do wspawania już nagwintowanej tulejki pod oryginalny korek
ale niewiadoma ile kosztuje nowa miska bo morze się nie opłaca kombinować
jeśli koleś to rozwierci pod większy gwint np o 2 mm to usunie materiał w którym był nagwintowany gwint i zostanie tylko grubość blachy w którym nawet 1 zwój gwintu nie wyda
jeśli to alu to niech da do wspawania już nagwintowanej tulejki pod oryginalny korek
ale niewiadoma ile kosztuje nowa miska bo morze się nie opłaca kombinować
był golf3 ABD 1,4 60km
był golf3 AFT 1,6 101km
było punto gt 1,4 136km
jest ford focus 2.0 131km
jest BMW 330Ci 231Km
ale na pewno będzie kiedyś jeszcze VW bo VW to jak dobry sex którego nigdy za wiele :-0
był golf3 AFT 1,6 101km
było punto gt 1,4 136km
jest ford focus 2.0 131km
jest BMW 330Ci 231Km
ale na pewno będzie kiedyś jeszcze VW bo VW to jak dobry sex którego nigdy za wiele :-0
zawsze można wspawać obok nakretke i zrobic drugi korek
Ostatnio zmieniony sob mar 28, 2009 22:49 przez gestGTi, łącznie zmieniany 1 raz.
http://forum.strefagti.livenet.pl/