obniżenie o 40/40
Moderatorzy: Moderatorzy, VIP
- RafaelloW007
- Forum Master
obniżenie o 40/40
witam, prosilbym o jakies rady. Chce obnizyc swojego golfa 3 silnik 1.8 maksymalnie o 4 cm poniewaz taki wysoki kompletnie mi sie nie podoba ale jednoczesnie nie chce walić głowa o podsufitke nie lubie bardzo twardego zawieszenia i mam takie pytanie, co najlepiej zastosowac? same sportowe sprezyny? czy amorki tez musze wymienic? prosze o jakies rady z doswiadczenia
Ostatnio zmieniony sob mar 28, 2009 22:41 przez RafaelloW007, łącznie zmieniany 1 raz.
- dan_25
- Forum Master
- Kontakt:
Generalnie springi -40 możesz zakładać na zwykłe amory i możesz bez problemu na tym jeździć ale auto będzie tylko niższe a właściwości jezdne pozostaną praktycznie niezmienne z kolei na całym kicie auto zyska na prowadzeniu i lepiej się będzie trzymać w zakrętach zapomniałem dodać że na samych springach może się pojawić efekt delikatnego podskakiwania auta na nierównościach
pozdro
pozdro
MK III >> mój zielony dupoVWóz
viewtopic.php?f=88&t=199091" onclick="window.open(this.href);return false;
MK I >> moja nowa zabawka
viewtopic.php?p=3387489#3387489" onclick="window.open(this.href);return false;
- RafaelloW007
- Forum Master
- dan_25
- Forum Master
- Kontakt:
spokojnie zakładaj na razie same springi a później jak będzie $$$$$$$ to kupisz sobie amory i będzie git
MK III >> mój zielony dupoVWóz
- kwadrat
- Forum Master
- Auto: 2x Golf
- Silnik: 2x +
Raczej niebałdzo. Cały czas mi się obijało o uszy ze tak do 3-4cm max można obnizyc na samych springach. Wtedy jeszcze amory tak bardzo nie cierpią. jak założysz taką -60 to dlugo na tym nie pojezdzisz bo cis sie amorki najprawdopodobniej wylejąPaffcio pisze:koledzy a czy zawiasie -60/40 tez smialo moge zalozyc na razie sprezyny ?
Mein grün GT(i) produziert in Wolfsburg
Golf II GTi 2.0 jest, Polo 9n 1.4 TDI było, Golf Plus II 2.0 TDI+ jest
Golf II GTi 2.0 jest, Polo 9n 1.4 TDI było, Golf Plus II 2.0 TDI+ jest
ludzie dozbierajcie kasy i kupujcie cale kity to zupelnie inna jazda... a nie ma mowy juz o -60 na seryjnych amorach!
pytanie proste chcesz glebe tylko dla lansu czy dla lepszej przyczepnosci?
pytanie proste chcesz glebe tylko dla lansu czy dla lepszej przyczepnosci?
Ostatnio zmieniony pn mar 30, 2009 07:36 przez MAPET, łącznie zmieniany 1 raz.
http://www.mapet-TUNING.com
Najlepszy w sieci SKLEP TUNINGOWY !
Zawieszenia - największy wybór !!! również Air-Ride !
nie zakladaj sportowych springow do zwyklych amorow, amortyzator wtedy zle pracuje i jazda takim autem jest conajmniej smieszna. wiem, bo sam mam tak w golfie ktorego ledwo kupilem i w tym tygodniu zamawiam calosc -40, bo to bezsens tak jezdzic.
[img]http://i212.photobucket.com/albums/cc135/M4YST3R/sigm4yst3r.gif[/img]
- RafaelloW007
- Forum Master
jesli chodzi o mnie to chce tylko optycznie zmienic wyglad auta, zawieszenie mam w bdb stanie wiec nie ma sensu go wymieniac bo to polowa ceny auta poza tym nie chce z niego robic na maksa lanserskiego wozu tylko dać ciut nizej, dlatego koszty w granicach nawet 1000zl nie wchodza w gre, zaryzykuje z tymi springami i zobaczymy
- Lukas-182
- Sprzedawca
- Kontakt:
Czy ja wiem, moim zdaniemsportowe sprężyny i seryjne amorki też dadzą radę, wiadomo, że krócej pojeżdzą ale dają radę...
Od czwartku jeżdżę na springach progresywnychEibach -40 i amorkiach gazowych Bilsteina B2 i jest o niebo lepiej, niżej i na zakrętach trzyma jak przyklejony, myślę, że na bilsteinach B4 było by jeszcze lepiej, ale B2 też dają radę...No i komfort jazdy dużo się nie zmienił, jest twardziej ale nie beton
Od czwartku jeżdżę na springach progresywnychEibach -40 i amorkiach gazowych Bilsteina B2 i jest o niebo lepiej, niżej i na zakrętach trzyma jak przyklejony, myślę, że na bilsteinach B4 było by jeszcze lepiej, ale B2 też dają radę...No i komfort jazdy dużo się nie zmienił, jest twardziej ale nie beton
masz na naszym forum
vento fans nasze vento i by 100P
vento fans nasze vento i by 100P
http://www.mapet-TUNING.com
http://www.forum.vwgolf.pl/viewtopic.ph ... sc&start=0colo95 pisze:ma ktoś zdjęcia seria a zawieszenie -40/40 tak dla porównania jak to będzie wyglądać?
tu masz u mnie , kupiłem mts technik i jestem bardzo zadowolony, ja kupiłem od Mapeta,
http://www.forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=88&t=79588