Mycie samochodu na ulicy przed blokiem? :]
Moderatorzy: jhosef, doggie, VIP
a no tak wiem wiem bo kiedyś też próbowałem załatwić jedną sprawę i że tylko po znajomości to w delikatny sposób mi dano do zrozumienia że moge ich w pocałować a nić i tak nie załatwie
Ostatnio zmieniony czw kwie 02, 2009 11:35 przez Adam204, łącznie zmieniany 2 razy.
- RA_FEEL_IT!
- Administrator
- Auto: Passat B5 FL 1.8T
- Silnik: AWT
Wy chuligani! Ale bałagan żeście narobili kurczaki
Temat do obgadania to "Mycie samochodu na ulicy przed blokiem? :]" a wy tu o gaciach na balkonach piszecie
Temat do obgadania to "Mycie samochodu na ulicy przed blokiem? :]" a wy tu o gaciach na balkonach piszecie
Ostatnio zmieniony czw kwie 02, 2009 16:34 przez RA_FEEL_IT!, łącznie zmieniany 1 raz.
- doggie
- V.I.P.
- Auto: Cupra Formentor DSG DQ381
- Silnik: TSI
Re: Mycie samochodu na ulicy przed blokiem? :]
O zakazie mycia samochodów przeważnie stanowi rada miasta bądź gminy stosowną uchwałą np. UCHWAŁA Nr .......SATA pisze:Szukałem, nie znalazłem
No właśnie panowie jest ciepełko, słoneczko świeci każdy zaczyna pucować swoje autka.
Nie każdy ma kasę (może przesadzam bo 20zł nikogo nie zbawi) ale tu nie chodzi o to. Np. facet chce wyjść przed blok i umyć samochód - jak to się ma u nas w Polsce?
- jedni piszą że za to kolosalne kary wlepiają...
- inni że jak są kanały (te koło krawężników) to śmiało można myć
- jeszcze inni mówią że tylko mokrą szmatką można
Każdy komentarz mile widziany
Pozdrawiam
RADY MIASTA ......
§ x. x. Zabrania się mycia samochodów poza myjniami oraz w miejscach przeznaczonych do użytku publicznego, a w szczególności:
- na chodnikach, ulicach, zieleńcach, parkingach, placach, itp.,
- na terenach leśnych,
- w pobliżu zbiorników wodnych i rzek.
Ponadto służby porządkowe mogą stosować art. 109 Kodeksu Wykroczeń
[ Dodano: 02 Kwi 2009 17:48 ]
nieprawda, niemożnamettenos pisze:- inni że jak są kanały (te koło krawężników) to śmiało można myć
- krzychu195
- Użytkownik
- Kontakt:
- doggie
- V.I.P.
- Auto: Cupra Formentor DSG DQ381
- Silnik: TSI
No, ale stary za 5 zł to trzeba zapier...ać na tej myjce, ja jak chcę bardzo dokładnie umyć auto, to wrzycam 3x5 zł i muszę się uwijaćkrzychu195 pisze:za 5 zeta na myjce bezdotykowej się umyje i człowiek się nie napier...... jak by myć normalnie z wiaderka, chyba że jest bardzo brudny to bez szmatki i większej kwoty się nie obędzie
[ Dodano: 02 Kwi 2009 22:51 ]
a po co się myje samochód? (pytanie retoryczne) żeby zmyć brud, tak? liczy się nietylko czym myjesz, ale i co myjesz.hanys pisze:a pytanie za milion dolców:myc czystą wodą wolno czy wogóle myc nie wolno???
-
- Forum Master
jak najbardziej można, mi nawet zdarzyło się porozmawiać z policjantami (zatrzymali się do interwencji - pijany koleś na rowerze kręcił ,,ósemki''). Myć nie wolno - ale polerować/woskować oczywiście jest zgoda.Miqi pisze:A koledzy, jak wygląda sprawa z woskowaniem na ulicy ?
Nic już nie będzie takie same.
ta sama uchwała (wydana na podstawie ustawy o utrzymaniu czystości i porządku w gminach) często określa warunki, jakim muszą odpowiadać miejsca, w których można myć. zazwyczaj wymagane jest twarde podłoże (np. beton, kostka lub inne, określone) i odprowadzenie do kanalizacji, ale YMMV czyli różnie to bywamettenos pisze:O zakazie mycia samochodów przeważnie stanowi rada miasta bądź gminy stosowną uchwałą
- PiszPan
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Re: Mycie samochodu na ulicy przed blokiem? :]
ostatnio również się zastanawiałem co do mycia auta przed posesją i znalazłem taki zapis:
UCHWAŁA Nr XXXII/1089/09 RADY MIEJSKIEJ WROCŁAWIA z dnia 19 marca 2009 r.
§ 3
1. Mycie pojazdów samochodowych poza myjniami może odbywać się na terenie nieruchomości wyłącznie w miejscach wyznaczonych przez jej właściciela
pod warunkiem, że powstające ścieki odprowadzane są do miejskiej kanalizacji sanitarnej po spełnieniu wymagań określonych w ustawie z dnia 18
lipca 2001 r. Prawo wodne (Dz.U. z 2005 r. Nr 239, poz. 2019 z późn. zm.3)) oraz ustawie z dnia 7 czerwca 2001 r. o zbiorowym zaopatrzeniu w wodę
i zbiorowym odprowadzeniu ścieków (Dz.U. z 2006 r. Nr 123, poz. 858 z późn. zm.4)) lub gromadzone w sposób umożliwiający ich usunięcie zgodnie
z przepisami ustawy o utrzymaniu czystości i porządku w gminach; w szczególności ścieki takie nie mogą być bezpośrednio odprowadzane
do zbiorników wodnych, do ziemi oraz do kanalizacji deszczowej.
... więc możemy raczej zapomnieć o pucowaniu naszych czterech kółek przed posesją, blokiem itd.
UCHWAŁA Nr XXXII/1089/09 RADY MIEJSKIEJ WROCŁAWIA z dnia 19 marca 2009 r.
§ 3
1. Mycie pojazdów samochodowych poza myjniami może odbywać się na terenie nieruchomości wyłącznie w miejscach wyznaczonych przez jej właściciela
pod warunkiem, że powstające ścieki odprowadzane są do miejskiej kanalizacji sanitarnej po spełnieniu wymagań określonych w ustawie z dnia 18
lipca 2001 r. Prawo wodne (Dz.U. z 2005 r. Nr 239, poz. 2019 z późn. zm.3)) oraz ustawie z dnia 7 czerwca 2001 r. o zbiorowym zaopatrzeniu w wodę
i zbiorowym odprowadzeniu ścieków (Dz.U. z 2006 r. Nr 123, poz. 858 z późn. zm.4)) lub gromadzone w sposób umożliwiający ich usunięcie zgodnie
z przepisami ustawy o utrzymaniu czystości i porządku w gminach; w szczególności ścieki takie nie mogą być bezpośrednio odprowadzane
do zbiorników wodnych, do ziemi oraz do kanalizacji deszczowej.
... więc możemy raczej zapomnieć o pucowaniu naszych czterech kółek przed posesją, blokiem itd.
Co jest lepszego od Passat 32b Coupe ? ... dwa Passaty 32b Coupe :lol:
Passat 32b Coupe [url]https://www.forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=91&t=579845&p=7125610#p7125610[/url] PETROL
Passat 32b Coupe [url]http://forum.oldpassats.com/viewtopic.php?f=10&t=1660[/url] DIESEL
Passat 32b Coupe [url]https://www.forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=91&t=579845&p=7125610#p7125610[/url] PETROL
Passat 32b Coupe [url]http://forum.oldpassats.com/viewtopic.php?f=10&t=1660[/url] DIESEL
-
- Nowicjusz
Mycie samochodu na ulicy przed blokiem? :]
A słyszeliście o mandatach za odśnieżanie auta i zrzucanie śniegu na ziemie? Rozmawiałem ostatnio z koleżanką, której chcieli dać mandat za "wyrzucanie odpadów komunalnych na jezdnię i chodnik"
WIelce zdziwiona była, że pouczyli ja by następnym razem śnieg zbierała do worka i w wannie rozpuszczała...
WIelce zdziwiona była, że pouczyli ja by następnym razem śnieg zbierała do worka i w wannie rozpuszczała...
Wrocław, posiadam Kabel VAG, ktoś potrzebuje podpiąć, zapraszam, tel. 660 542 640