[Golf MK2/MK3] Montaż obrotomierza.
Moderatorzy: Moderatorzy, VIP
- Trochim
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
A orietujesz się czy bedzie to pasować w otwory po starych zegarach?
ewentualnie przeskalowanie obrotki z benzyniaka i wstawienie w miejsce zegarka. mam obrotke od jedynki i zobacze czy się da (podłaczyc i przeskalować, nie montować). Bo widziałem tam jakiś potencjometr co mozna sobie pokręcić a na elektronice się troszkę znam więc może co z tego bedzie
ewentualnie przeskalowanie obrotki z benzyniaka i wstawienie w miejsce zegarka. mam obrotke od jedynki i zobacze czy się da (podłaczyc i przeskalować, nie montować). Bo widziałem tam jakiś potencjometr co mozna sobie pokręcić a na elektronice się troszkę znam więc może co z tego bedzie
nie bylo zegarow z mfa do diesla! choc moj kolega kupil w niemczech jette gtd i mial przelaczniki do mfa a we wskaznikach tylko zegar i to taK orginalnie ponoc , moim zdaniem jakas rzezba,mfa bylo dopiero w trojce tdi
Volkswagen... i chce sie zyc!!! steffan 9,10x14, koni, bixenon, czego wiecej chciec ....sprzedam jettke :(:(:(
- Trochim
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
no i podłaczyłem obrotomierz z benzyniaka do diesla.
obrotka była z jedynki, podłaczyłem bezpośrednio do akumulatora oraz wyjscia W w alternatorze.
Obrotomierz działał na biegu jałowym wskazywał jakieś 5000, potencjometrem co jest na elektronice udało się regulować zakres wychylenia wskazówki więc teoretycznie bedzie możliwe wstawienia obrotki z benzyny do diesla.
Jak znajdę trochę czasu to postaram się pokombinować.
Przydały by się zdjęcia/schematy elektroniki obrotomierza diesla i benzyny celem porównania wartości w szczególności chodzi o rezystorki i kondensatory.
Szukam też samego obrotomierza do benzyniaka do mkII jak by ktoś miał tanio to proszę o kontakt.
obrotka była z jedynki, podłaczyłem bezpośrednio do akumulatora oraz wyjscia W w alternatorze.
Obrotomierz działał na biegu jałowym wskazywał jakieś 5000, potencjometrem co jest na elektronice udało się regulować zakres wychylenia wskazówki więc teoretycznie bedzie możliwe wstawienia obrotki z benzyny do diesla.
Jak znajdę trochę czasu to postaram się pokombinować.
Przydały by się zdjęcia/schematy elektroniki obrotomierza diesla i benzyny celem porównania wartości w szczególności chodzi o rezystorki i kondensatory.
Szukam też samego obrotomierza do benzyniaka do mkII jak by ktoś miał tanio to proszę o kontakt.
Trochim w poprzedniej Jetcie miałem obrotomierz,auto teraz się "robi",więc jak znajdę czas ok.środy to podjadę do ojca wyjmę deskę i odrysuję Ci schemat z warościami elementów obrotka.
Ps. dałem ogłoszenie o MFA ,będę w wolnych chwilach adaptowal do diesla.
Może w swoich "grzechotnikach" też będziemy mieli MFA
Ps. dałem ogłoszenie o MFA ,będę w wolnych chwilach adaptowal do diesla.
Może w swoich "grzechotnikach" też będziemy mieli MFA
no więc obrotomierz w twoim golfie ma zakres do 7000obr/min.a gdzie kupic to mnie nie pytaj bo sam szukamMarcinek pisze:Mam golfa III 1,8 GL Licznik od 20-220 jaki potrzebuje do tego zakres obrotomierza ktos wie? i gdzie moge dostac taki licznik? bo u nas na gieldzie nie ma... I wystarczy ze podepne ta jedna kostke z tylu i dzialac bedzie?