Problem z odpalaniem B4
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Problem z odpalaniem B4
WITAM NABYLEM OSTATNIO AUDI 80 B4 1.9 TDI PROBLEM POLEGA NA TYM ZE JAK PRZEKRECE KLUCZYK KONTROLKA PALI SIE DO SLOWNIE SEKUNDE I DLUGO KRECI PO TRZECH DNIACH POD CZAS JAZDY ZACZELA MI PYLGAC KONTROLKA OD SWIEC POJECHALEM DO MECHANIKA I OKAZALO SIE ZE WSZYSTKIE PAQDLY WYMIENILEM 4 ORGIMNALNE BOSCHA I PROBLEM ZNIKL PO PRZEKRECENIU KLUCZYKA RANO KONTROLKA ZGASLA PO PIECIU SEKUNDACH I JUZ MYSLALEM ZE PROBLEM Z GLOWY ALE OKAZALO SIE ZE NASTEPNEGO RANKA KLOPOT SIE POWTURZYL PO PRZEKRECENIU KLUCZYKA KONTROLKA ZGASLA I PALILA SIE SEKUNDE POJECHALEM DO MECHANIKA I SPRAWDZAL SWIECE I SWIECE DZIALAJA POPROSTU KRECI DLUGO ZANIM ODPALI MOZE MI KTOS POMOC......................
Ostatnio zmieniony śr kwie 08, 2009 23:56 przez jacalysy, łącznie zmieniany 1 raz.
tak jak juz pisałem w poprzednim temacie, świece nie odgrywają roli w obecnej temp. sprawdz czujnik temp. i kąt wtrysku.
[ Dodano: Sro Kwi 08, 2009 19:54 ]
osobiście testowałem u siebie i wszystkie 1Z jaki nie podpinałem to miały ok 35 i wszystko śmiga ok.
[ Dodano: Sro Kwi 08, 2009 19:54 ]
zalezy w jakim silniku, w 1Z to nie jest za dobra wartość, będzie chodził jak traktor i słabo jechał w wyższych obrotach, dla 1Z idealnie jest od ok 35-42.Sztomel pisze:ustawić na wartość w przedziale 49-51
osobiście testowałem u siebie i wszystkie 1Z jaki nie podpinałem to miały ok 35 i wszystko śmiga ok.
Ostatnio zmieniony śr kwie 08, 2009 19:54 przez piter_s, łącznie zmieniany 2 razy.