Airbagi w fotelach - czy da się podłączyć?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
Airbagi w fotelach - czy da się podłączyć?
Witam,
Nie mogłem nigdzie tego znaleść na forum...
Kupiłem do swojego mk3 1,9 TDI 97' z 2 airbagami fotele od golfa IV.
Fotele są wyposażone w poduszki.
Zastanawiam się nad ich podłączeniem.
Pytanie czy to będzie bezpieczne? Czy poduszki od golfa IV będą ratować życie w golfie III...
Wiem że pod koniec produkcji mk3 były fotele z poduszkami nawet znalazłem sensory na allegro: http://moto.allegro.pl/item584790287_go ... 06_al.html
Tylko czy coś jeszcze trzeba zmienić np w komputerze, czy poduszki od mk4 będą współpracować z sensorem od mk3 no i jak to podłączyć do instalacji?
Czy ktoś się w to bawił?
będę wdzięczny za wszelkie wskazówki.
pozdrawiam
Nie mogłem nigdzie tego znaleść na forum...
Kupiłem do swojego mk3 1,9 TDI 97' z 2 airbagami fotele od golfa IV.
Fotele są wyposażone w poduszki.
Zastanawiam się nad ich podłączeniem.
Pytanie czy to będzie bezpieczne? Czy poduszki od golfa IV będą ratować życie w golfie III...
Wiem że pod koniec produkcji mk3 były fotele z poduszkami nawet znalazłem sensory na allegro: http://moto.allegro.pl/item584790287_go ... 06_al.html
Tylko czy coś jeszcze trzeba zmienić np w komputerze, czy poduszki od mk4 będą współpracować z sensorem od mk3 no i jak to podłączyć do instalacji?
Czy ktoś się w to bawił?
będę wdzięczny za wszelkie wskazówki.
pozdrawiam
- tympy mechanik
- Forum Master
- Kontakt:
nie pomoge ci z tym jak podpiąc ale koniecznie trzeba pózniej próbe zrobic czy zadziała jak przyjdzie taka potrzeba
Ostatnio zmieniony sob kwie 11, 2009 23:11 przez tympy mechanik, łącznie zmieniany 1 raz.
to co znalazłeś na alegro to czujnik uderzeń bocznych ,potrzebujesz takich dwie sztuki plus inny sterownik poduszek i instalacja.Jeżeli już chcesz to zrobic to kupuj cały komplet czyli sterownik plus czujniki uderzeń bocznych ,bo na przypadkowych czujnikach uderzeń bocznych nie uda ci się tego aktywowac.
- tympy mechanik
- Forum Master
- Kontakt:
- tympy mechanik
- Forum Master
- Kontakt: